Anti-mikrobiyal özelliklere sahip olan sarımsak, bağışıklık sistemini destekler.
Anti-enflamatuvar özelliklere sahip olan zencefil, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı koruyucu etkiye sahiptir.
Kurkumin adı verilen bileşen içeren zerdeçal, anti-kanser, anti-enflamatuvar ve anti-oksidan özelliklere sahiptir.
Antitümör ve anti-modülatör etkilere sahip olan bal, bağışıklık sistemini destekler.
Antioksidanlar açısından zengin olan yaban mersini, bağışıklık sistemini destekler.
Somon, sardalye gibi yağlı balıklar omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir ve bağışıklık sistemini destekler.
Turunçgiller, kızılcık, kivi, maydanoz, ıspanak, karalahana, brokoli, renkli biberler gibi C vitamini içeren besinler bağışıklık sistemini güçlendirir.
Havuç, kabak, tatlı patates gibi A vitamini içeren besinler bağışıklık sistemini destekler.
Yoğurt, kefir, ayran gibi probiyotik bakteriler içeren besinler hem anti-enflamatuvar hem de anti-mikrobiyal etkilere sahiptir.
Çinko eksikliği alerjilere ve enfeksiyonlara yol açabilir. Yumurta, baklagiller ve çiğ kuruyemişler çinko açısından zengin besinlerdir ve beslenmeye eklenmelidir.