Yoğurt, içerdiği laktik asit ile mikroplara karşı koruma sağlar.
Ispanak tüketirken, içinde yer alan demirden daha fazla yararlanmak için yanında taze portakal suyu, domates, patates püresi gibi C vitamininden zengin bir besin kaynağı tüketmek ve az miktarda da olsa et çeşidi tüketmek gerekir.
Soğan ve sarımsak doğal antibiyotiktir. Kışın günde 8-15 bardak su kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Ancak yeterli miktarda su içemiyorsanız bunun yerine 3 kupa bitki çayı tarçınla birlikte tüketilebilir.
Tarçın yağ yakan önemli bir baharattır. Soğuk algınlığına yakalandığınızda kuşburnu, ıhlamur, ada çayı gibi bitki çayları tüketilmeli. Bunlar mutlaka doğal kurutulmuş olmalı. Hastalık sırasında C vitaminini yüksek miktarda içerenler başta olmak üzere, her öğünde düzenli sebze ve meyve tüketilmelidir.Çorba gibi sıvı ağırlıklı besinler tercih edilerek, sıvı tüketimine özen gösterilmelidir.”