Peynirdeki yağ asitleri asit-baz dengesinin korunmasını, kalsiyum, demir ve magnezyum emilimini ve bağırsağın genel yapısının ve işlevinin korunmasını destekleyebilir.
Yapılan çalışmalara göre tam yağlı peynir yiyenlerin toplam kolesterol ve LDL "kötü" kolesterolünde bir azalma görüldü. Düzenli olarak süt ürünleri tüketen kişilerde kardiyovasküler hastalık riski azaldı.
Tüm faydalarının yanı sıra her gün peynir tüketiyor ve laktoz intoleransınız varsa , mide krampları ve gereksiz tuvalete gitmeleri önlemek için laktoz içeren süt ürünleri yemekten kaçınmalısınız.
Süt ihtiyacınızı karşılamak için laktozsuz süt ürünlerine ve süt ürünü olmayan alternatiflere yönelmiş olsanız da, eski ve sert peynirlerin doğal olarak düşük laktoz içerdiğini ve bu peynirleri tüketebileceğinizi unutmayın.