Kavurduğunuz çekirdekleri bir süre soğumaya bırakmalısınız. Bu durum çekirdeklerin kolayca kırılmasını sağlar. Aromalarını iyi salmasına yardımcı olacaktır. Soğumuş olan çekirdekleri mutfak robotunda toz haline getirin. İnce toz, espresso kahveler için çok uygundur.
Öğüttüğünüz kahve çekirdeklerini demleme aparatına ekleyin. 2 tatlı kaşığı öğütülmüş çekirdek için 1 su bardağı su kullanabilirsiniz. Su kaynatılmadan önce, çekirdeklerle karıştırılarak demleme işlemi başlatılır. Hurma çekirdeğinden yapılan kahvenin aroması sizi şaşırtabilir.
Kahve demlendikten sonra fincana döküp keyfini çıkarabilirsiniz. Eğer çeşitlendirmek isterseniz şeker, süt veya krema ile tatlandırabilirsiniz. Nefis bir lezzet sizi bekliyor.