İçerdiği antioksidanlar ve diğer bileşikler, iltihaplanmayı azaltabilir ve kronik iltihapla ilgili hastalıklara karşı koruyucu olur. Ağız içinde oluşan iltihaplar, diş ağrısına neden olan problemler yabani kereviz tüketimi sayesinde ortadan kalkabilir. Ayrıca eklem rahatsızlıkları veya artrit gibi durumlarda, yabani kereviz tüketimi ağrıyı hafifletebilir.
Stres ve kaygıyı azaltabileceği düşünülen yabani kereviz, sinir sistemini sakinleştirir ve rahatlatıcı bir etki sağlayabilir. Bu özellikleri sayesinde, stresli bir günün ardından rahatlamak için içebilirsiniz. Salatalarda, çorbalarda veya birçok farklı yemekte kullanılabilir.
Selam otunun içerdiği bazı bileşenlerin antioksidan ve antienflamatuar özellikleri sayesinde siğilleri yavaşlatabileceği veya kurutabileceği düşünülür. Bu nedenle bazı geleneksel tedavilerde yabani kereviz veya onun özlerinden yapılan macun, merhem siğillerin üzerine uygulanıyor.