Tatlının her zaman çikolatalı kurabiye olması gerekmez. Doğal tatlıların çoğu tatlı isteğini yatıştırmak için yeterli olabilir. Örneğin kurutulmuş meyveler, pestiller, ve mevsim meyveleri, tatlı bir ikram olarak görülmeye değerdir.
Yağsız tüketim, sağlık alanında büyük bir trend ve bunun iyi bir nedeni var. Yağ (ister Hindistan cevizi ister bitkisel yağlar olsun) alabileceğiniz kalori açısından tehlikelidir. Yağların çoğu doymuş yağ bakımından da zengindir, aşırı enflamasyon ve kalp hastalığından kaçınmak için bu yağların her zaman ölçülü tüketilmesi gerekir. Ne yazık ki yağ pek çok unlu mamulün ayrılmaz bir parçasıdır. Pek çok tatlıyı yumuşak yapan da budur. Unlu mamullerdeki yağı tamamen ortadan kaldırmak zordur, ancak onu azaltabilirsiniz.
Yağ oranı düşük bir diyet uygularsanız büyük olasılıkla doyumsuz tatlı isteğiyle mücadele edeceksiniz. Yağ, kan şekeri seviyelerini dengeler ve rafine un ve şekerlerden oluşan bir yemeğin ardından iniş çıkışları önler. Sağlıklı yağ seçenekleri arasında tahin, zeytinyağı, avokado ve fındık ezmesi yer alır. Badem veya kaju fıstığı ayrıca iştahınızı tatmin etmenize, sağlıklı bir beslenmeyi desteklemenize ve iştahınızı engellemenize yardımcı olan mükemmel bir yağ ve protein kaynağı olabilir.