İncir, kemik sağlığını destekleyen en temel mineral olan kalsiyumun iyi bir kaynağı. Aynı zamanda vücutta ürik asit ve diğer zararlı toksinlerin miktarını azaltırken kalsiyum kaybını engellemeye de destek oluyor.
İncirde bulunan çözünür ve çözünmez posa bağırsak fonksiyonlarını da destekliyor. İncir bağırsakta var olan iyi bakterileri besleyen ve sindirim sağlığını destekleyen prebiyotikler içeriyor. Yüksek posa içeriğiyle doğal laksatif etki göstererek kabızlığın giderilmesine ve önlenmesine destek oluyor. Kabızlıkta en iyi etki için de posa kaynağı besinlerin bol suyla tüketilmeleri gerekiyor.
Genel olarak vitamin ile minerallerden zengin, antioksidan kapasitesi yüksek bir beslenme alışkanlığı cildin yenilenmesine ve yaşlanmayı yavaşlatmaya katkıda bulunuyor. Birçok krem ve maskede de kullanılan inciri tüketmek de kan dolaşımına yardımcı olup, cilt sağlığına destek veriyor.
İncirde bulunan posa ve potasyum kan şekerinin dengelenmesine katkıda bulunuyor. Yeni yapılan bir çalışmada, incir yaprağı özütünün insüline bağımlı diyabetik hastaların ihtiyaç duydukları insülin miktarını azalttığı gösterilmiş. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker ancak incir doğal meyve şekeri ve glukoz içeriği yüksek bir meyve olduğu için tüketilecek miktara dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatarak, “Yüksek posa içeriği sayesinde diyabetli kişilerin bir orta boy inciri aşmadığı sürece incir tüketmelerinde bir sakınca yok. Ancak bu miktarın aşılmaması önemli” diyor.