Bazı kaynaklar 4 fincan kahvenin metabolizma hızınızı yüzde 3-11 oranında artırabileceğini öne sürüyor. Metabolizma hızının artmasıyla yağ yakımı daha verimli hale geliyor.
Antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korumada kritik bir rol oynar. Finlandiya ve Norveç'te yürütülen araştırmalar, kahvenin birincil antioksidan tedarikçisi olarak öneminin altını çizdi ve genel antioksidan alımının yaklaşık yüzde 64'üne katkıda bulundu.
Kahve de dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan antioksidan açısından zengin bir beslenmenin benimsenmesi, vücudun zararlı oksidatif strese karşı savunmasını güçlendirmek için gereklidir. Bu, kahve gibi antioksidan bakımından zengin içeceklerin günlük beslenme rejimine entegre edilmesinin öneminin altını çiziyor.
Bilimsel kanıtlar, kafeinin yağ hücrelerini doğrudan uyardığını ve depolanan yağları parçalamalarını sağladığını doğrulamaktadır. Yağ, fiziksel aktivite yoluyla kullanılıp atılmadan önce bu parçalanma sürecini gerektirir.
Ayrıca kahve, kan dolaşımındaki adrenalin seviyesini yükselterek yağların parçalanmasını kolaylaştırır. Sonuç olarak kafein, çeşitli zayıflama takviyelerinin önemli bir bileşeni olmaya devam ediyor.