Rahim ağzı ve karaciğer kanserlerinin önlenmesinde Human Papilloma ve Hepatit B virüslerine karşı geliştirilen aşıların uygun yaşlarda yapılmak üzere ülkenin aşı programına alınması önemlidir. Yine mide kanserine yol açan H. Pilori bakterisinin etkili tedavisi ve nazofarinks tümörü ve lenfoma gibi kanserlerde etken olabilen Epstein-Barr virüsünün bilinmesi, bu kanserlerin önlenmesine yardımcı olabilir.Kanserojen etkisi olan her türlü kimyasallardan, aşırı güneş ışınlarından ve tarım ilaçlarından kaçınmak için toplumun bilgilendirilmesi ve yetkililerin önlem alması gerekir” dedi.
Konuşmasının devamında Sağlıklı ve dengeli beslenmenin, aşırı yağ ve şekerden kaçınarak bol sebze ve meyve gibi posalı gıdalar tüketmenin kilo alımını engellediği gibi, aynı zamanda, kolorektal kanserlerin oluşmasını da ifade eden Prof. Dr. Andrieu şöyle devam etti:Prof. Dr. Andrieu, “Sucuk, sosis, salam gibi işlenmiş etler; hazır gıdalar içerisindeki kanser yapıcı katkı maddeleri; aşırı tuz tüketimi; tütsülenmiş veya mangalda yanarak pişirilmiş gıdaların aşırı tüketilmesi mide kanserlerini arttırmaktadır. Doğal, işlenmemiş gıdalar ile haşlama, buğulama veya fırında pişirme yöntemleri tercih edilmelidir.