Buharı aldıktan sonra dizdiğiniz karnabaharların karışmasını sağlayabilirsiniz. 20 dakika pişirdikten sonra baharatları ilave edebilirsiniz. Ardından karnabahar yemeğinin üzerine nefis bir sos hazırlayabilirsiniz.
Beşamel sos hazırlamak için 3 yemek kaşığı tepeleme unu boş bir tencereye ekleyin. Karıştırmaya devam ederken yağını dökün. Hızlıca karıştırıp diğer malzemeleri ekleyin. Koyulaşmaya başlayana kadar karıştırmanız gerekiyor. Çok koyu olduğunda 1 bardak süt daha ilave edebilirsiniz.
Sosunuz koyulaştığında 2 diş sarımsak ve tuz ilave edebilirsiniz. Son aşamada bir fırın tepsisine hazırlamış olduğunuz karnabaharları dizin. Ardından beşamel sosu üzerine ilave edebilirsiniz. Dilerseniz, hepsini karıştırıp o şekilde tepsiye dizebilirsiniz. Damak zevkinize bağlı olarak kaşar ilave edebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirebilirsiniz. Ardından servis edin.