Karnabaharı sadece garnitür olarak düşünmek yerine, ana yemeklerde yaratıcı şekillerde kullanmayı deneyebilirsiniz. karnabahar çorbası yaparak soğuk kış günlerinde içinizi ısıtabilirsiniz. Karnabaharı ince ince doğrayarak salatalarınıza ekleyebilir ya da pirinç yerine kullanarak düşük karbonhidratlı ‘karnabahar pilavı’ yapmayı deneyebilirsiniz. Karnabaharı püre haline getirip patates püresine alternatif bir seçenek de sunabilirsiniz.
Lezzetli bir yemek için, kullanılan malzemelerin tazeliği her zaman önemlidir. Karnabahar satın alırken beyaz ve sıkı çiçeklere sahip olanları tercih etmelisiniz. Sararmış ya da yumuşamış karnabaharlar tazeliğini kaybetmiş olabilir ve bu da yemeğinizin lezzeti üzerinde olumsuz etki yaratabilir.