Kalsiyum deposu olan karnabahar, K vitamini açısından son derece zengin. Kemik sağlığı ve gelişimi için büyük katkı sağlıyor.
Karaciğer, böbrekler ve bağırsaklar olmak üzere 3 yoldan organizmanın toksinlerden arınmasını sağlayarak detoks etkisi gösteriyor. İçerdiği treonin ve quercitrin maddeleri ülsere karşı koruyucu etki gösteriyor. Tüketim sonrası sindirim ve gaz şikayeti olanlar kimyon ekleyerek tüketirlerse bu etkisini azaltabilirler.
Enfeksiyonlara karşı koruyucu özelliği bulunan karnabahara sofralarda yer verilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Güzey, kışın şifa deposu karnabaharın yapraklarının da bol miktarda E vitamini içerdiğini belirterek “Buharda pişirerek tüketmeyle vitamin-mineral ve etken madde kayıpları en aza indirilerek karnabahardan en yüksek fayda sağlanabilir.Birçok faydası olan karnabaharı sadece gut hastalığı olanların sınırlı tüketmesi gerekir” diyor.