Özellikle kek hazırlığı yaparken kabartma tozu yerine geçebilen bir alternatif arıyorsanız, bunun cevabı kesinlikle yumurta beyazıdır. Bembeyaz renk olana ve köpük kıvamına gelene kadar çırpma işlemine devam edin. Kek tarifleri için listedeki yumurta sayısına dikkat etmelisiniz. Köpüren yumurta akının sönmemesi gerekiyor. O nedenle yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edebilirsiniz.
Özellikle mutfakta sıklıkla kullanılan kabartma tozunun içeriği herkes için gizemli bir nokta. Bu toz malzemeyi kullanarak birçok lezzetli tarif elde edilebiliyor. Peki, kullanılan kabartma tozunun içinde ağırlıklı olarak neler bulunur?
Yapılan araştırmalara göre kabartma tozu maddesinin pH değeri 8.3 olarak bulunmuş. Bu değer pH tablosuna göre baz ağırlıklı bir madde olduğunu gösteriyor. Baz maddeler de suyla etkileşime girdiğinde köpürme meydana gelir. Bu nedenle kabartma tozu kullanılan tariflerde bu köpükleri gözlemliyoruz.