Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıKabak şöleni! Klasik dolmayı solladı, işin ustasından tüyo: Acılık yok, su salmıyor
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Kabak şöleni! Klasik dolmayı solladı, işin ustasından tüyo: Acılık yok, su salmıyor

    28.03.2025 - 11:45 | Son Güncellenme: 28.03.2025 - 16:08

    #Kabak dolması tarifi#Dolma ustası#Suyunu salmayan dolma#Acılaşmayan dolma#Dolma püf noktaları#Ustadan dolma sırları#Klasik dolma tarifi#Mutfak sırları#Yılların şefi#Dolma pişirme teknikleri#kabak dolması nasıl yapılır#kabak dolması nasıl yapılır kıymalı#kabak dolması tarifi
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Klasik kabak dolması tarifini yerle bir eden bir tarif 34 yılını dolmalara vermiş ustadan geldi. Şefin püf noktaları sayesinde kabak asla suyunu salıp kurumuyor. Üstelik acılaşma sorunu da bitiyor. Peki 34 yıl şefe ve kabak dolmasına hangi mutfak sırlarını vermiş? Detaylar haberimizde!

    1/8Kabak şöleni Klasik dolmayı solladı, işin ustasından tüyo: Acılık yok, su salmıyor

    Kabak dolması, içi oyulmuş kabakların kıyma, pirinç, soğan, baharat ve farklı yeşilliklerle yapılan bir harçla doldurulup pişirilmesiyle asırlık bir yemek. Hem zeytinyağlı hem de etli olarak sofralara taht kuran kabak dolması, çoğunlukla domates sosu ve yoğurtla sunuluyor.

    2/8Kabak şöleni Klasik dolmayı solladı, işin ustasından tüyo: Acılık yok, su salmıyor

    Türk mutfağında vazgeçilmez bir yeri olan kabak dolması, hafif ve besleyici yapısıyla özellikle kabak mevsimi olan yaz aylarında sıkça tercih ediliyor. Ayrıca hafif bir yemek isteyenler için de gözdesi olan kabak dolması, ramazan ayının yaz mevsimine denk geldiği yıllarda sofranın yıldızı oluyor. Ancak bu dolmanın bir püf noktası var ki onu diğer tüm tariflerin önüne geçiriyor!

    3/8KABAKLARI ÖNCEDEN TUZLAYIN

    KABAKLARI ÖNCEDEN TUZLAYIN

    34 yıllık şef kabak dolmasının acılaşmasını ve kurumasını önleyen sırrı paylaştı. Dolmadan önce içini oyduğunuz kabakları nazikçe tuzlamak yemeğe bambaşka bir boyut kazandıracak. 10 ila 15 dakika tuzlu beklettiğiniz kabaklar, bu aşamada fazla suyunu bırakır ve pişerken diri kalır.

    4/8TABAKLA KAPATMAYI UNUTMAYIN

    TABAKLA KAPATMAYI UNUTMAYIN

    Kabak dolmasını hazırladıktan ve tencereye dizdikten sonra, dolmaların kaynama esnasında hareket etmesini ve dağılmasını engellemek adına üzerine bir tabak kapatmak doğru olacaktır. Böylece hem eşit pişer hem de harç dışarı çıkmamış olur. Aynısı, yaprak sarma ve lahana dolması için de yapılması gereken uygulamadır.

    5/8MALZEMELER

    MALZEMELER

    4 adet kabak, 300 gr orta yağlı kıyma, 1 adet orta boy domates, 2 adet orta boy soğan, 1 çay bardağı pirinç, 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu, 3-4 kaşık sıvıyağ, tuz, karabiber, arzu ederseniz kimyon ve kuru nane bu leziz tarifi uygulamak ve kabak dolmasını sofranıza taşımak için gereken malzemeler arasında.

    6/8NASIL YAPILIR

    NASIL YAPILIR?

    Dolmanızın içi hazırlamak için, soğanı, maydanozu ve dereotunu incecik kıyarak işe başlamalısınız. Domatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğramak en doğrusudur. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra bütün malzemeleri, tuz ve baharatlar da dahil olmak üzere kıymayla karıştırın. Çok fazla karıştırıp yoğurmamalısınız, aksi halde dolma içi sertleşebilir.

    7/8Kabak şöleni Klasik dolmayı solladı, işin ustasından tüyo: Acılık yok, su salmıyor

    Kabakları ikiye bölüp içlerini oyacak ya da çay kaşığı yardımıyla oymalısınız. Eğer kabaklar büyükse dörde bölüp küçük çanaklar da hazırlayabilirsiniz. Daha sonra hazırladığınız içi kabakların içine doldurmaya başlayabilirsiniz. Kabakların içini çok doldurmamaya dikkat edin, üzerlerinde yarım parmak boşluk kalsın ki pirinçler pişince dolmalar taşmasın.

    8/8Kabak şöleni Klasik dolmayı solladı, işin ustasından tüyo: Acılık yok, su salmıyor

    Artık tencerenin dibine sıvıyağı ve 1 çay bardağı suyu koyup kabakları tencereye dizebilirsiniz. Önce orta, kaynayınca ise kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirmeyi sürdürün. Arada bir suyunu kontrol edin ihtiyaç olursa çok az sıcak su ilave edip pişirmeye devam edebilirsiniz.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Göbek yağlarını hedef alıyor Ev yapımı pancar kvassla 3 günde gözle görülür etki
    Göbek yağlarını hedef alıyor! Ev yapımı pancar kvassla 3 günde gözle görülür etki
    Karnıyarık bu tarifle şov yapıyor 200 derecede ne yağ çekiyor ne mide yakıyor
    Karnıyarık bu tarifle şov yapıyor! 200 derecede ne yağ çekiyor ne mide yakıyor
    Tıka basa dolu çöp kovasına 2 kaşık serpin Bu kabuklar her şeyi emiyor
    Tıka basa dolu çöp kovasına 2 kaşık serpin! Bu kabuklar her şeyi emiyor
    Kavuran sıcakta iç ferahlatan soğuk çikolata tarifi Dilimleri lüp lüp gidiyor
    Kavuran sıcakta iç ferahlatan soğuk çikolata tarifi! Dilimleri lüp lüp gidiyor
    Yazarlar
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluGökyüzünde Mayıs ayı: Cesaret sınanıyor, yeni dönemin kapıları aralanıyor
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHayatına alan aç: Bazen tutmamak da gelişimdir
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu21 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Boğa yeniayı ile köklere dönüş
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin21–27 Nisan 2025 haftası burç yorumları: 'Bazen sallanmak, sağlamlaştığını fark etmek içindir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş beyazlığını korumanın 3 doğal yolu
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşZihinsel dayanıklık: Zorluklarla başa çıkma gücümüz
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu14 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Kadersel rotada netleşme zamanı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSabah ağız kokusunun 7 nedeni ve çözüm yolları
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinBu hafta astroloji bize ne diyor? 'Kararınızı net olarak verin'
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin13 Nisan terazi dolunayı! Denge geliyor: Burçları nasıl etkileyecek?
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu7 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Kırılmadan güçlenmek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş ipi mi, ağız duşu mu? Hangisini tercih etmelisiniz?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinBu hafta değişim haftası! 'Yaşamın iplerini kendi elinize alın'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu31 Mart Haftası burç yorumları: Derin bağlar ve şans kapıları
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşZen gibi yaşamak: Nepal ve Tibet'te dinginliği bulmak
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu24 Mart Haftası burç yorumları: Gökyüzü sahnesinde final perdesi
    İlgili Haberler
    Survivorda Almedayı kim ihbar etti Tepkilerin odağı olan Ayşe Yüksele sevgilisi sahip çıktı
    Survivor'da Almeda'yı kim ihbar etti? Tepkilerin odağı olan Ayşe Yüksel'e sevgilisi sahip çıktı
    Ani ölümüyle yasa boğmuştu Şinasi Yurtseverin eşinden günler sonra paylaşım
    Ani ölümüyle yasa boğmuştu! Şinasi Yurtsever'in eşinden günler sonra paylaşım
    Altın Küre Ödüllerinde sürpriz gelişme Resmen açıklandı
    Altın Küre Ödülleri'nde sürpriz gelişme! Resmen açıklandı
    Tarih belli oldu İki yıldız isim 27 yıl sonra aynı filmde buluşuyor
    Tarih belli oldu! İki yıldız isim 27 yıl sonra aynı filmde buluşuyor

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo