Et nasıl yumuşak pişer? Kavurma nasıl suyunu salmadan lokum gibi olur? Bu soruların yanıtlarını merak ediyor ve eti güzel bir yemek olarak değerlendirmek istiyorsanız, bayram sofralarını şölene dönüştürecek, en pratik ve en lezzetli sac kavurma tarifimiz tam da size göre!
Sac kavurma yapmak için kuşbaşı et, arpacık soğanı, sivri biber, domates, 3 diş sarımsak, kuyruk yağı, sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, isteğe göre kekik kullanabilirsiniz.
Sac tava tarifi için önce kuyruk yağını eritmelisiniz. Daha sonra sıvı yağı ekleyin ve kuşbaşı doğranmış etleri tavaya alın. Her yeri kahverengi olana dek harlı ateşte mühürleme işlemi yapmalısınız. Sonrasında etler suyunu verip çekene kadar pişirin ve sebzelerle buluşturun.
Yemeğinizi pişirirken 1 çay bardağı su ekleyebilirsiniz. Arpacık soğanları doğrayıp, kavurun. İnce doğradığınız biberleri de ekleyip dibinin tutmaması için ara ara karıştırarak pişirin ve sonraki aşama için hazırlanın.
Küp küp doğranan domatesleri ilave ederek devam edin. Bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta domateslerin iyice piştiğinden emin olmaktır. Daha sonra baharatları ekleyip ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun!