C vitamini ve antioksidan kaynağı olan limon kabuğu, sindirimi geliştirir, kilo vermeyi sağlar, pH seviyenizi dengeler, bağışıklık sistemini güçlendirir.İnce ince doğrağınız bir yemek kaşığı limon kabuğunu bardağa koyun. Üzerine kaynar su döküp ağzını kapatın. 10 dakika beklettikten sonra süzün. Bal ekleyip iyice karıştırdıktan sonra için.
Limonlu zeytinyağı salatalarınızdan balıklarınıza sağlıklı ve muhteşem bir sos olacak.5-6 limonun kabuğunu güneşte 1 saat kadar bekleterek kurutun. Kuruyan limonları bir kavonaza koyun. 3 bardak zeytinyağı ekledikten sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 1-2 ay boyunca güneş ışınlarını doğrudan almayan kuru bir ortamda saklayın. Yağı süzerek kullanın.
Asidik içeriği sayesinde muhteşem bir yağ çözücü ve dezenfektan olan limon kabuğunu temizlikte kullanabilirsiniz.Birkaç avuç yıkanmış ve doğranmış limon kabuğunu temiz bir kavanoza doldurun. Limonların üstünü geçecek kadar sirke ekledikten sonra kapağını kapatıp bu kavanozu 2-3 hafta ara ara çalkalayarak güneş alan bir camın önünde bekletin.Karışımı süzerek temiz bir sprey kutusuna doldurun. Çok amaçlı temizleyici olarak ev temizliğinde kullanın.Uyarı: Mermer ve granit gibi geçirgen yüzeylerde kullanmayın!Duygu Bay / PembeNar Özel