1 orta boy mandalina 14 mikrogram folat içerir, vücutta birçok önemli fonksiyon için gerekli bir B grubu vitaminidir. Vücutta DNA ve RNA inşa ederek yeni hücrelerin oluşumu ve sağlıklı devamlılığını destekler, bu bağlamda hızlı büyümenin görüldüğü gebelik ve bebeklik döneminde elzem bir vitamindir. Yeterli folat alımı kansere yol açabilecek DNA değişikliklerini de önlemektedir. Folat vücutta kırmızı kan hücrelerinin yapımı içinde gereklidir.
Potasyum 1 orta boy mandalinada yaklaşık 146 mg kadardır. Potasyum vücutta tüm organ, hücre ve dokuları etkiler. Potasyum minerali böbreklerin, kasların, sinirlerin, kalp ve sindirim sisteminin normal fonksiyonlarının devamlılığı için gereklidir. Potasyum aynı zamanda kemik sağlığı içinde önemlidir, ilerleyen yıllarda osteoporoza (kemik erimesi) karşı savaşır. Yeteli potasyum alımı yüksek kan basıncını önler ve kalp krizi oluşum riskini azaltır.
Mandalina bütün olarak ara öğünlerde tüketilebilir. 2 küçük boy mandalina 1 porsiyon meyveye eşdeğerdir. Ayrıca; mandalina ile badem sütü, donmuş berrieler (ahududu, böğürtlen vb.) ve öğütülmüş keten tohumu ile besleyici bir smoothie hazırlanabilir, doğranmış badem, ıspanak ve mandalina veya rezene, mandalina suyu, mandalina dilimleri, tuz ve karabiber ile ferahlatıcı bir salata değerlendirilebilir.Mandalina, lif zengini avokado, doğranmış kişniş ve doğranmış acı biber ile salsa sos hazırlanabilir. Bu sos tavuk göğsü, ızgara beyaz balıklar veya tofu ile kullanılabilir.”