Tropikal ilkimde yetişen tarçın, genellikle baharat olarak bilinmekle beraber çay olarak da tüketilebiliyor. Tarçın çayı, kabuk ya da toz tarçın kullanılarak hazırlanabiliyor. Çay yapılırken kabuklarından yapılması ise içindeki öz yağlardan faydalanmayı sağlıyor. Soğuk algınlıklarının artış gösterdiği kış aylarında yüksek C vitamini kaynağı olan limonla birlikte tüketilmesi enfeksiyon riskini azaltırken boğaz ağrılarına karşı da yüksek etki gösteriyor.
Papatya çayı, içerdiği bileşenler sayesinde oldukça etkili bir antibakteriyel olarak biliniyor. Kışın sıkça karşımıza çıkan soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı gibi şikayetleri azaltmaya yardımcı olduğu kadar bağışıklık sistemini güçlendirmek için de tüketilebiliyor.