- Oyulmuş patlıcan ya da kabak içi
- Tuzlu su
- 2 adet orta boy soğan
- 150 gram kıyma
- 1 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber, tuz, pul biber
Öncelikle oyduğunuz kabak veya patlıcan içini tuzlu suda yıkayarak bekletin. Ardından ufak ufak parçalamaya başlayın. Ufak parçalar hem hazırlığı hem de tüketimi kolaylaştıracaktır. Ardından bir tencerenin içine doğradığınız soğanları koyup birkaç dakika kavurun.
Domates, sarımsak, kırmızı biber ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından kıyma ekleyip 3-4 dakika karıştırın. Sonrasında patlıcan veya kabak içlerini ekleyerek son dokunuşları baharatlarla yapın. Kavrulmuş yemeğiniz hazır, afiyet olsun.
Patlıcan ve kabak içini farklı tariflerde değerlendirmek istiyorsanız damak zevkinize uygun bir araştırma yapabilirsiniz. Örneğin, daha çok salata tüketmeyi seviyorsanız bu içleri sirke kullanarak harika bir mezeye dönüştürebilirsiniz. Ayrıca akşam yemeklerinin kurtarıcı salatası haline gelebilirler.
Meze sevmiyorsanız, patlıcan veya kabak içinden farklı hamur işi tarifleri elde edebilirsiniz. Lezzetli bir harç elde ettikten sonra börek hamuru hazırlayarak ufak bir tepside çayın yanına yakışacak bir börek hazırlayabilirsiniz. Alternatifleri beslenme düzeninize uygun olacak şekilde tasarlayabilir, afiyetle tüketebilirsiniz.