Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıOyulmuş patlıcan içini değerlendirmenin altın kuralı! Tuza atın, lezzet şöleni yaşatıyor
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Oyulmuş patlıcan içini değerlendirmenin altın kuralı! Tuza atın, lezzet şöleni yaşatıyor

    11.10.2024 - 15:35 | Son Güncellenme: 11.10.2024 - 17:07

    #kuru patlıcan#patlıcan kavurması#kavurma#kışlık
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Birçok farklı alternatif için hazırlanabilen patlıcan, salatalarda, yemeklerde, soslarda ve daha bambaşka işlemlerde tercih ediliyor. Dolma veya kurutma yapmak için oyulan patlıcan içleri ise direkt çöpe atılıyor. Ancak bu besinin içini değerlendirerek bir lezzet şöleni oluşturmak mümkün.

    1/8Oyulmuş patlıcan içini değerlendirmenin altın kuralı Tuza atın, lezzet şöleni yaşatıyor

    Her türlü alternatifte kullanılan patlıcan, genellikle herkesin mutfağının olmazsa olmaz sebzelerindendir. Kabak ve patlıcan gibi yiyecekler aperatif lezzetler arasında yerini alır. Dolma hazırlarken içi çıkarılan patlıcanın bu kısmı çöpe atılır. Kabak ve patlıcanın iç kısımlarını bu tarifle değerlendirebilirsiniz.

    2/8Oyulmuş patlıcan içini değerlendirmenin altın kuralı Tuza atın, lezzet şöleni yaşatıyor

    Farklı yiyeceklere dahil edilebilen kabak veya patlıcanlar mevsimi geldiğinde kurutulabilir. Kurutulmak üzere yapılan hazırlıkta ise bu tür sebzelerin içi çıkarılır. Yemeklerin içini çöpe atmanızı engelleyecek lezzetli alternatifler mevcut.

    3/8Oyulmuş patlıcan içini değerlendirmenin altın kuralı Tuza atın, lezzet şöleni yaşatıyor

    Patlıcan ve kabağın içini lezzetli malzemelerle doldururken baharatlarla daha iyi bir kıvama erişmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, yemeğin yanına harika bir yan yemek çıkarabilirsiniz. Patlıcan içini kavurmayı hiç denediniz mi? İşte tarifi.

    4/8Malzemeler

    Malzemeler

    - Oyulmuş patlıcan ya da kabak içi
    - Tuzlu su
    - 2 adet orta boy soğan
    - 150 gram kıyma
    - 1 adet domates
    - 1 adet kırmızı biber
    - 2 diş sarımsak
    - 1 yemek kaşığı salça
    - Karabiber, tuz, pul biber

    5/8Yapılışı

    Yapılışı

    Öncelikle oyduğunuz kabak veya patlıcan içini tuzlu suda yıkayarak bekletin. Ardından ufak ufak parçalamaya başlayın. Ufak parçalar hem hazırlığı hem de tüketimi kolaylaştıracaktır. Ardından bir tencerenin içine doğradığınız soğanları koyup birkaç dakika kavurun.

    6/8Oyulmuş patlıcan içini değerlendirmenin altın kuralı Tuza atın, lezzet şöleni yaşatıyor

    Domates, sarımsak, kırmızı biber ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Ardından kıyma ekleyip 3-4 dakika karıştırın. Sonrasında patlıcan veya kabak içlerini ekleyerek son dokunuşları baharatlarla yapın. Kavrulmuş yemeğiniz hazır, afiyet olsun. 

     

    7/8Oyulmuş patlıcan içini değerlendirmenin altın kuralı Tuza atın, lezzet şöleni yaşatıyor

    Patlıcan ve kabak içini farklı tariflerde değerlendirmek istiyorsanız damak zevkinize uygun bir araştırma yapabilirsiniz. Örneğin, daha çok salata tüketmeyi seviyorsanız bu içleri sirke kullanarak harika bir mezeye dönüştürebilirsiniz. Ayrıca akşam yemeklerinin kurtarıcı salatası haline gelebilirler.

    8/8Oyulmuş patlıcan içini değerlendirmenin altın kuralı Tuza atın, lezzet şöleni yaşatıyor

    Meze sevmiyorsanız, patlıcan veya kabak içinden farklı hamur işi tarifleri elde edebilirsiniz. Lezzetli bir harç elde ettikten sonra börek hamuru hazırlayarak ufak bir tepside çayın yanına yakışacak bir börek hazırlayabilirsiniz. Alternatifleri beslenme düzeninize uygun olacak şekilde tasarlayabilir, afiyetle tüketebilirsiniz. 

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Amerikanın en zenginleri bile Avrupalılardan daha az yaşıyor Peki ama neden
    Amerika'nın en zenginleri bile Avrupalılardan daha az yaşıyor! Peki ama neden?
    Karbondioksitten ev zırh olacak Mars, Dünyadan ucuz: Projesi çizildi, betondan sağlam
    Karbondioksitten ev zırh olacak! Mars, Dünya'dan ucuz: Projesi çizildi, betondan sağlam
    Ne testere ne balta Mutfaktan alıp dökünce kütüğü çürütüp yok ediyor, iz kalmıyor
    Ne testere ne balta! Mutfaktan alıp dökünce kütüğü çürütüp yok ediyor, iz kalmıyor
    Fatura kabarmadan evi serin tutmak çok kolay Klimasız evin çaresi folyoda
    Fatura kabarmadan evi serin tutmak çok kolay! Klimasız evin çaresi folyoda
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluTemmuz 2025: Zihinsel sıçrama ayı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin30 Haziran - 6 Temmuz haftalık burç yorumları! 'Stratejik olmanız gerekiyor'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerjinin gücü: Yaşamınıza yansıyan ışık
    Oğuz Kara
    Oğuz KaraSisi, Nihal Candan ve Biz: Bedenle savaşa dair bir söyleşi
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş Taşı Temizliği: Azı karar, çoğu zarar mı?
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    İlgili Haberler
    Dünyaca ünlü oyuncudan acı haber 56 yaşında hayatını kaybetti
    Dünyaca ünlü oyuncudan acı haber! 56 yaşında hayatını kaybetti
    Sahnede talihsiz kaza Bayhan şarkı söylerken yere düştü.. O anlar kamerada
    Sahnede talihsiz kaza! Bayhan şarkı söylerken yere düştü.. O anlar kamerada
    Zeynep Sönmez Wimbledonda tarihi bir zafere imza attı Ünlü isimlerden tebrik yağdı
    Zeynep Sönmez Wimbledon'da tarihi bir zafere imza attı! Ünlü isimlerden tebrik yağdı
    Kuralsız Sokaklarda Türkiye sürprizi
    Kuralsız Sokaklar'da Türkiye sürprizi

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo