Kuşburnu, antioksidan madde olan ve meyvelere kırmızı-mavi rengini veren ‘antosiyanin’ pigmentinden zengin bir besin. Antosiyanin güçlü anti-inflamatuar, antiviral ve bağışıklık artırıcı etkilere sahip. Bu özellikleri sayesinde ateşin düşmesine katkıda bulunuyor. Hastalık sürecinde günde 2 fincan kuşburnu çayı tüketebilirsiniz. Ayrıca yaban mersini, ahududu ve böğürtlen de antosiyanin pigmentinden zengin belirler arasında yer alıyor.
Karabiber, hücrelerinizde serbest radikal hasarını önlemeye yardımcı olabilecek güçlü bir antioksidan olan ‘piperin’ bakımından zengindir. Piperin maddesinin vücutta iltihabı azaltarak; nefes almayı iyileştirdiği, ağrıyı ve ateşi düşürdüğü araştırmalarla kanıtlanmış.
Hastalandığınızda omletinize, çorbanıza ve yoğurdunuza karabiber eklediğinizde daha çok terlediğinizi ve daha sık idrara çıktığınızı fark edebilirsiniz. Bunlar bağışıklık sisteminizin çalıştığını gösteren iyi sinyallerdir ve vücudunuzdaki toksinleri bu yollarla uzaklaştırdığına işaret eder.