C vitamini ile cilde parlaklık verir ve solunum yolu hastalıklarına karşı korur. Sahip olduğu doğal nikotin ile sigarayı bırakmak isteyen kişilere kolaylık sağlar.
Ispanaktan sonra en zengin demir içeren sebze olan patlıcanın sapı, yorgunluğun giderilmesini ve demir emiliminin artmasını sağlar. İnsülin direncini dengeler.
Antioksidan bakımından da zengin olduğu için vücudumuzdaki toksinlerin atımını kolaylaştırır. Dr.Fevzi Özgönül, patlıcan sapı ile hazırlanan kürün detaylarını da paylaştı:
Bu kürü uygularken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunuyor: Bu 5 günlük süreç içerisinde bulgur, domates, turşu, sirkeli, mayalı ve acılı (pul biber, isot ve acı biber) yiyeceklerden uzak durmanızda fayda var. Çünkü bu besinler hemoriod gibi hastalıkları tetikleyebilir.
Kaynayıncaya kadar kapağını açmamaya dikkat edin, hatta soğutmak için dahi açmayın.
Yeteri kadar soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Hazırladığınız bu karışımı 5 gün boyunca sabah-akşam aç karnına için.