Doğal zeytinyağı ve tereyağı tüketilmesini öneren Prof.Dr. Canan Karatay, margarin içinde yer alan Omega 3 katkısının ise doğru olmadığını dile getirdi. Trans yağların inflamasyona neden olduğunu belirten Karatay, işlem görmemiş zeytinyağı ve tereyağı tüketimi ile inflamasyonun düşeceğini sözlerine ekledi.
Prof.Dr. Canan Karatay, C vitaminin yalnızca meyce sularında bulunmadığını bunun büyük bir yalan olduğunu dile getirdi. Meyve suyunun alkolden bir farkı olmadığını belirten Karatay, meyve suyu tüketiminin de karaciğeri yağlandırıcı etkisi olduğunu sözlerine ekledi.
Prof.Dr. Canan Karatay: Her gün 30-40 tane zeytin yiyin
Sınava hazırlanan gençlerin çok yorgun olduğunu söyleyen Canan Karatay, öğrencilere günlük 3-4 tane yumurta yemelerini, bol bol fındık ve fıstık tüketmelerini, şekersiz Türk kahvesi içmelerini tavsiye ediyor.
Kaya tuzunun sağlık kaynağı olduğunu açıklayan Karatay, softa tuzundan da kesinlikle kaçınılması gerektiğini vurguladı.