Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Sağlıklı BeslenmePsikoloji ve yeme bozuklukları arasında nasıl bir ilişki var? İyi hissetmek için nasıl beslenmeliyiz?
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    Haberin Tamamını Oku
    9/24Home office çalışanlar için mutfağın ve yemeğe erişimin daha kolaylaşması, yolda harcanan ve hazırlanma süresinin azalması dolayısıyla boş vaktin artması gibi handikaplar var. Bütün bunlar açlık hissini veya atıştırma ihtiyacını tetikliyor. Öfke ve umutsuzluk gibi duygular da aynı şekilde. Bu psikolojiden kurtulmanın bir yolu var mı

    Home office çalışanlar için mutfağın ve yemeğe erişimin daha kolaylaşması, yolda harcanan ve hazırlanma süresinin azalması dolayısıyla boş vaktin artması gibi handikaplar var. Bütün bunlar açlık hissini veya atıştırma ihtiyacını tetikliyor. Öfke ve umutsuzluk gibi duygular da aynı şekilde. Bu psikolojiden kurtulmanın bir yolu var mı?

    Psikolog Tansu Ocak: Elbette var. Açlık hissini veya sürekli atıştırma ihtiyacını kontrol altına alabilir aşırı yemenin önüne geçebiliriz. Aşırı yemeyi önlemenin en yararlı yollarından biri, ilk etapta neden olduğunu anlamaktır. Stresli olmak veya sıkılmak dâhil, aşırı yemenin birçok nedeni vardır. Kendinizi çok sık yemek yerken veya bir oturuşta çok yemek yerken bulursanız, bir dakikanızı ayırın ve düşünün. İlk olarak, aç olduğunuz ve beslenmeye ihtiyacınız olduğu için mi yediğinizi yoksa başka bir nedenden dolayı mı yediğinizi belirlemeniz önemlidir. Yemek yemeden önce stresli, sıkılmış, yalnız, öfkeli, umutsuz veya endişeli gibi hissettiğiniz şeye özellikle dikkat edin. Sadece durumu anlamak için duraklamak, değerlendirmek, sizi neyin aşırı yemeye zorladığını anlamaya ve gelecekte aşırı yemeyi önlemeye yardımcı olacaktır.

    10/24Psikoloji ve yeme bozuklukları arasında nasıl bir ilişki var İyi hissetmek için nasıl beslenmeliyiz

    Tezgâhta bir kavanoz kurabiye veya bir kâse renkli şeker olması mutfağınızın görsel çekiciliğini artırsa da, fazladan yemeye teşvik edecektir. Gözünüzün önünde cezbedici yiyeceklerin olması, aç olmadığınızda bile sık sık atıştırmaya neden olacaktır. Bu nedenle, şekerli unlu mamuller, şekerlemeler, cipsler ve kurabiyeler gibi özellikle cezbedici yiyecekleri kiler veya dolap gibi gözden uzak olan yerlerde tutmak en iyisidir.

    11/24Psikoloji ve yeme bozuklukları arasında nasıl bir ilişki var İyi hissetmek için nasıl beslenmeliyiz

    Susuz kalmayın: Uygun miktarda sıvı alımını sürdürmek genel sağlık için önemlidir ve strese bağlı aşırı yemeyi de önlemeye yardımcı olacaktır. Aslında, araştırmalar kronik dehidrasyon ile yüksek obezite riski arasında bir ilişki bulmuştur. Ayrıca susuz kalmak ruh hali, dikkat ve enerji seviyelerinde değişikliklere yol açacak ve bu da yeme alışkanlıklarınızı etkileyecektir.

    Harekete geçin: Gün boyunca evde kalmak, aktivite seviyenizi ciddi şekilde etkileyerek can sıkıntısına, strese ve atıştırma sıklığının artmasına neden olabilir. Bununla mücadele etmek için günlük fiziksel aktiviteye zaman ayırmak fayda sağlayacaktır. Araştırmalar, fiziksel aktivitenin ruh halini olumlu yönde etkilediğini, stresi azaltarak yoğun kaygı, endişe, umutsuzluk gibi duygularla baş etmede yardımcı olduğunu, ve bunun da stresli zamanlarda yeme sıklığındaki azalmanın meydana gelmesinde etkili olduğunu göstermiştir.

    12/24Psikoloji ve yeme bozuklukları arasında nasıl bir ilişki var İyi hissetmek için nasıl beslenmeliyiz

    Can sıkıntısını önleyin: Gün içerisinde boş vaktiniz olduğunda, o gün için yapılacaklar listenizle uğraştıktan sonra can sıkıntısı hızla başlayabilir. Ancak boş zamanınızı iyi değerlendirerek can sıkıntısı önlenebilir. Herkesin her zaman denemek istediği hobileri veya yoğun programlardan dolayı ertelenen projeleri vardır. Şimdi yeni bir beceri öğrenmek, bir ev tadilatı projesinin üstesinden gelmek, yaşam alanlarınızı düzenlemek, bir eğitim kursu almak veya yeni bir hobi başlatmak için mükemmel bir zaman. Yeni bir şey öğrenmek veya bir projeye başlamak sadece can sıkıntısını önlemekle kalmaz, aynı zamanda kendinizi daha başarılı ve daha az stresli hissetmenize de neden olur. Bu da mutfakta geçireceğiniz vaktin azalmasına sebep olacağı için fazladan yemek yemenizi engelleyecektir.

    Öfkeli, umutsuz veya stresliyseniz, genel sağlığınızı korumak her zamankinden daha önemlidir. Besleyici yiyecekler yemek, kendinizi sağlıklı ve mutlu tutmanın sadece bir parçasıdır. Kendinize şefkat uygulamak ve mevcut koşullar altında elinizden gelenin en iyisini yapmak psikolojik açıdan da iyi hissetmeniz için oldukça önemlidir. Kısıtlamalarla gelen bu zamanı zihniniz ve bedeninizle, yeni ve sağlıklı bir ilişki geliştirmek için bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz.

    13/24Kurtulamıyorsak atıştırmalıklarımızı hangi sağlıklı alternatiflerle değiştirelim

    Kurtulamıyorsak atıştırmalıklarımızı hangi sağlıklı alternatiflerle değiştirelim?

    Uzman Diyetisyen Ecem Ocak: Covid salgınının tam ortasındayız ve karantina bir yaşam biçimi haline geldi. Tabi ki bu evde kalma sürelerinin artmasıyla abur cubur, hazır paketli ürünlerin tüketimi de arttı. Maalesef ki mutfağa erişimin kolay olması, yoğun stres, kaygıların artması ve hareketsiz yaşamla birlikte kilo artışlarına sebep oldu. Evde kolay, pratik ve sağlıklı atıştırmalıklarınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz.

    14/24Yiyebileceğiniz bazı atıştırmalıklar;

    Yiyebileceğiniz bazı atıştırmalıklar;

    -Cips yerine az yağ ve tuz ile hazırlanmış patlamış mısır tüketebilirsiniz.
    -Kahvaltıda veya ara öğünlerde lif oranı yüksek yulaf tercih edebilirsiniz. Hazırlaması hem kolay hem de sizi tok tutar.
    -Probiyotik kaynağı yoğurt ve içerisine meyve ekleyerek, tarçın ve cevizle sağlıklı bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.
    -Labne veya az yağlı peynir ile grisini veya tam tahıllı krakerler ile sağlıklı ve doyurucu bir alternatif tüketebilirsiniz.

    15/24Psikoloji ve yeme bozuklukları arasında nasıl bir ilişki var İyi hissetmek için nasıl beslenmeliyiz

    -Yağlı tohumlardan ceviz, çiğ badem, çiğ fındık tüketin.
    -Küçük bir kasede atıştırmalık olarak fındık, fıstık, ceviz, kuru üzüm, kuru erik karışımı hazırlanabilir.
    -Simit ve çay en çok sevilen ara öğün ikilisi.
    -Günde 2 parça bitter çikolata ve sade bir Türk kahvesi harika bir seçenek olabilir.

    16/24Ruh halimizi iyileştirmede vitamin takviyelerinin etkisi nedir Özellikle evde olduğumuz süreçte vitamin takviyelerine ihtiyacımız var mı, sağlıklı beslenmek yeterli mi

    Ruh halimizi iyileştirmede vitamin takviyelerinin etkisi nedir? Özellikle evde olduğumuz süreçte vitamin takviyelerine ihtiyacımız var mı, sağlıklı beslenmek yeterli mi?

    Psikolog Tansu Ocak: Yapılan birçok araştırmada takviye edici gıdaların vücudumuza iyi geldiği kanıtlanmıştır. Ama tek başına sağlımızı korumaya yeterli midir? Hayır, değildir. Gerçek besinler her zaman önceliğimiz olmalıdır. Gerekli vitaminleri doğal yollardan almalıyız ancak vücudumuza yeterli gelmiyorsa işte o zaman doktor kontrolünde kullanmak fayda sağlayacaktır. Daha fazlası her zaman daha iyi olduğu anlamına da gelmez. Kontrollü, bilinçli ve ihtiyacımız doğrultusunda almak bize fayda sağlayacaktır. Takviye edici gıdalarla kendimizi daha iyi hissetmek gayet doğal.

    17/24Psikoloji ve yeme bozuklukları arasında nasıl bir ilişki var İyi hissetmek için nasıl beslenmeliyiz

    Mesela Pandemi dolayısıyla evlerimize kapanmamız, kış aylarının gelmesi ile birlikte günlerin kısalması yani güneş ışınlarından yeterince faydalanamıyor oluşumuz ile birlikte vücudumuz gerekli olan D vitaminini ihtiyacımızı karşılamadığı için takviye edici gıda olarak, D vitamini alabiliriz. D vitamini eksikliği aynı zamanda depresyon belirtileri gösteriyor. Yapılan birçok araştırmada D vitamini düzeyi düşük olanlarda depresyon daha sık görülmekte. Yani gerçek anlamda takviye edici ürünleri alarak depresyon semptomları ortadan kalkacağı için kendimizi psikolojik olarak da daha iyi hissetmemiz mümkün.

    18/24Psikoloji ve yeme bozuklukları arasında nasıl bir ilişki var İyi hissetmek için nasıl beslenmeliyiz

    Uzman Diyetisyen Ecem Ocak: İhtiyacınız olan tüm besinleri çeşitli sağlıklı yiyeceklerden almak mümkün. Yani yeterli ve dengeli beslenme ile ihtiyacımız olan vitamin ve mineralleri yiyeceklerden alabiliriz. Herkes için bu takviyeler gerekli olmasa da beslenme açısından risk oluşturan kişiler için gerekli olabilir. Yaşlılık dolayısıyla yeterli besinlerin alınamaması, hamile veya emziren bir anne, kişinin vejetaryen/vegan olması, sigara içmek, bir hastalık dolayısıyla yeterli ve dengeli beslenememe, besinlerin hazırlanırken yanlış pişirme ve hazırlama tekniklerinden oluşan vitamin kayıpları gibi nedenlere bağlı olarak besin takviyesi yapmak gerekebilir. Beslenme de bütünsel bir eylem olduğu için eksik olan vitamin ve mineralleri kan tahlilleriyle bir doktor/diyetisyen eşliğinde takviye ürünlerle desteklemek şarttır.

    19/24Yeni bir yıl da kapıdayken biraz umutsuz olduğumuzu söylesek yanılmış olmayız. Daha sağlıklı bir yıl için yeni yıla dair bakış açımızı nasıl değiştirelim

    Yeni bir yıl da kapıdayken biraz umutsuz olduğumuzu söylesek yanılmış olmayız. Daha sağlıklı bir yıl için yeni yıla dair bakış açımızı nasıl değiştirelim?

    Psikolog Tansu Ocak: İnsan zihni olumsuza odaklıdır. 2020 yılına genel olarak baktığımızda ilk etapta aklımıza yaşadığımız olumsuz olaylar gelir. Depremler, orman yangınları, pandemi ve daha birçok olumsuz durumla karşı karşıyaydık. Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenler, depremler nedeniyle enkaz altından çıkarılmayı bekleyenleri ve orman yangınları sebebiyle de ağaçları ve ormanda yaşayan canlıları kaybettik, maalesef. Dolayısıyla umutsuz hissetmek bu noktada gayet doğal. Ama tüm bunlardan ders çıkarmak ve tüm bunları daha güzel bir geleceğe sahip olmak için bir uyarı mahiyetinde düşünmek bizi içinde bulunduğumuz durumdan güçlenerek çıkmamıza yardımcı olacaktır.

    20/24Psikoloji ve yeme bozuklukları arasında nasıl bir ilişki var İyi hissetmek için nasıl beslenmeliyiz

    Yaşadığımız olaylara sadece kötü tarafından bakmayıp bakış açımızı negatiften pozitife çevirmemiz gerekiyor. Tabii ki bu da bazı şeyleri fark etmekle ve yaşadığımız her an için şükran duymakla başlıyor diyebilirim. Pandemiden önce hayat çok hızlı akıyor, sürekli bir yerlere yetişmeye çalışıyor, hep daha fazlasını istiyor, yetinmeyi bilmiyorduk. Sonra durduk ve hayat yavaşladı. Önemsemediğimiz birçok şeyin aslında ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Sevdiklerimize dokunmanın, onlarla bir arada olmanın, beraberce içilen çayın kahvenin, sokakta dolaşmanın, kalabalıklar içinde yürümenin fark etmediğimiz güzellikler olduğunu gördük. Farkındalığın artmasıyla küçük mutlulukları ve şükretmemiz gereken ne kadar çok şeyin var olduğunu gördük.

    Yaşadığımız tüm bu olaylardan sonra ders çıkarmak, bunu eski düzenimizdeki yanlışları onarmak için bir fırsat olarak görmek güçlenerek çıkmamıza yardımcı olacaktır. Artık küçük şeylerin bizi üzemeyeceğini, sağlığın, maneviyatın ne kadar değerli olduğunu, mutluluğun satın alınan eşyalarda değil içimizde olduğunu fark etmemizi sağladı. Bunlar hepimizin bildiği basit fakat unuttuğu şeylerdi. 2020 tüm bunları hatırlamamıza, unuttuğumuz birçok değerin tekrar kıymetini bilmemize vesile oldu, diyerek yeni yıla bakış açımızı bu şekilde değiştirmemiz mümkün.

    21/24Her yılbaşı olduğu gibi bu yılbaşı da zayıflama kararı alanlar olacak. Onlara neler tavsiye edersiniz

    Her yılbaşı olduğu gibi bu yılbaşı da zayıflama kararı alanlar olacak. Onlara neler tavsiye edersiniz?

    Uzman Diyetisyen Ecem Ocak: Sağlıklı bir programla kilo vererek öncelikle sağlığınıza yatırım yapacağınızı, kronik hastalık riskini azaltacağını unutmayın. Özellikle bu dönemde bağışıklık sisteminin ne kadar önemli olduğunu gördük. Burada ilk hedef kilo kaybederken sağlığımızı tehlikeye atacak popüler diyetlerden, kişinin kendisine uygun olmayan bir programla aç kalarak kilo vermemesidir.

    22/24Beslenmenizi iyileştirecek ipuçları;

    Beslenmenizi iyileştirecek ipuçları;

    -Acıkmadığınız halde yemek yemeyin. Tam doygunluğa ulaşmadan yemek yemeyi sonlandırın.
    -Öğün atlamayın. Öğünleri atlayarak daha hızlı kilo kaybetmezsiniz. Aksine ileriki saatlerde daha fazla acıkmanıza sebep olabilir. Bu da daha fazla yemenize ve o anda sağlıksız seçimler yapmanıza neden olabilir.
    -Yemeklerinizi yavaş ve çiğneyerek yiyin. Doygunluk sinyalinin beyne 20 dakikada ulaştığını düşünürsek yavaşlamakta fayda var.
    -Yağ ve şeker oranı yüksek işlenmiş gıdalardan uzak durun.
    -Tüm besin gruplarından tüketmeye çalışın.

    23/24Psikoloji ve yeme bozuklukları arasında nasıl bir ilişki var İyi hissetmek için nasıl beslenmeliyiz

    -Sebze ve meyvelerinizi mevsimine göre ve çeşitli renklerde olmasına özen gösterin. Ne kadar renkli olursa o kadar sağlıklı olur unutmayın.
    -Bol sıvı tüketin. Günde 2-2.5 litre su tüketin. Kış mevsimindeyiz ve bitki çayları ile sıvı alımını arttıralım.
    -Egzersiz yapmaya özen gösterin. Ben dışarı çıkamıyorum, hareket alanım yok diyen çok oluyor. Fakat kendimize bu boşluğu yaratmak zorundayız. Mesela, tv izlerken egzersiz yapın veya asansör yerine merdivenleri kullanın veya toz alma, ütü gibi daha fazla ev işi yapın. Kısaca sürekli hareket halinde olun. Bahaneye yer yok.
    -En önemlisi verdiğiniz kararı devam ettirin. İstediğiniz sonuçları hemen göremeseniz de vazgeçmeyin. Doğru bir programla istenilen sonuca zaten ulaşacaksınız. Burada önemli olan yavaş, sakin ve yaşam tarzında kalıcı değişiklikler yapmanız gerektiğini hatırlayın.

    24/24Psikolog G. Tansu Ocak ve Diyetisyen Ecem Ocak

    Psikolog G. Tansu Ocak ve Diyetisyen Ecem Ocak

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Sandığınızdan daha faydalı Değdiği hücreye can veriyor, tahini tutturan yaşadı
    Sandığınızdan daha faydalı! Değdiği hücreye can veriyor, tahini tutturan yaşadı
    Proteini bitkiden almak mümkün Mavi bölge insanları böyle besleniyor
    Proteini bitkiden almak mümkün! 'Mavi bölge' insanları böyle besleniyor
    18 ayda mucize değişim 41 yaşında 43 kilo verdi: Haftada 4 kez bunu yaptım
    18 ayda mucize değişim! 41 yaşında 43 kilo verdi: 'Haftada 4 kez bunu yaptım'
    Bu tavuklu salatayı yemeyen kalmasın 1 tabakla formu yakalayın, diyetlerin yıldızı
    Bu tavuklu salatayı yemeyen kalmasın! 1 tabakla formu yakalayın, diyetlerin yıldızı
    Yazarlar
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluGökyüzünde Mayıs ayı: Cesaret sınanıyor, yeni dönemin kapıları aralanıyor
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHayatına alan aç: Bazen tutmamak da gelişimdir
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu21 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Boğa yeniayı ile köklere dönüş
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin21–27 Nisan 2025 haftası burç yorumları: 'Bazen sallanmak, sağlamlaştığını fark etmek içindir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş beyazlığını korumanın 3 doğal yolu
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşZihinsel dayanıklık: Zorluklarla başa çıkma gücümüz
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu14 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Kadersel rotada netleşme zamanı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSabah ağız kokusunun 7 nedeni ve çözüm yolları
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinBu hafta astroloji bize ne diyor? 'Kararınızı net olarak verin'
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin13 Nisan terazi dolunayı! Denge geliyor: Burçları nasıl etkileyecek?
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu7 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Kırılmadan güçlenmek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş ipi mi, ağız duşu mu? Hangisini tercih etmelisiniz?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinBu hafta değişim haftası! 'Yaşamın iplerini kendi elinize alın'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu31 Mart Haftası burç yorumları: Derin bağlar ve şans kapıları
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşZen gibi yaşamak: Nepal ve Tibet'te dinginliği bulmak
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu24 Mart Haftası burç yorumları: Gökyüzü sahnesinde final perdesi
    İlgili Haberler
    Survivorda Almedayı kim ihbar etti Tepkilerin odağı olan Ayşe Yüksele sevgilisi sahip çıktı
    Survivor'da Almeda'yı kim ihbar etti? Tepkilerin odağı olan Ayşe Yüksel'e sevgilisi sahip çıktı
    Ani ölümüyle yasa boğmuştu Şinasi Yurtseverin eşinden günler sonra paylaşım
    Ani ölümüyle yasa boğmuştu! Şinasi Yurtsever'in eşinden günler sonra paylaşım
    Altın Küre Ödüllerinde sürpriz gelişme Resmen açıklandı
    Altın Küre Ödülleri'nde sürpriz gelişme! Resmen açıklandı
    Tarih belli oldu İki yıldız isim 27 yıl sonra aynı filmde buluşuyor
    Tarih belli oldu! İki yıldız isim 27 yıl sonra aynı filmde buluşuyor

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo