Antioksidan özellikleri, damar tıkanıklığı, sertleşmesi gibi sorunları önleyerek temizlenmesine yardımcı olur. Bu sayede kalp sağlığını korur ve kardiyovasküler riskleri azaltabilir. İsotun damar açıcı özelliği düzenli tüketimle sağlanabilir.
Enfeksiyon giderici özelliğiyle öncelikli olarak boğaz enfeksiyonuna iyi geldiği belirtiliyor. Çeşitli solunum yolu enfeksiyonlarına karşı adeta bir ilaç görevi görebilir. Solunum yollarını açarak hastalığın daha rahat ve hızlı atlatılmasını sağlar.
Çiğ köfte başta olmak üzere çeşitli hazır yemeklerde tüketilen isot, bu tür yemekler dışında da kullanılabilir. Sulu ev yemeklerinin neredeyse hepsine bir miktar isot katarak yemeğin lezzetini artırabilirsiniz. Öte yandan sağlığa karşı etkili bir önlem almış olursunuz.