Dr. Barringer'e göre bu beklentiyi karşılayacak en iyi yoğurt tam yağlı sade yoğurttan daha yüksek protein değeri içeren yoğurtlar. Bu noktada içerisindeki protein miktarına dikkat edilmesi gerekiyor. Yoğurdun koku giderici etkilerini artırmak için sarımsak tükettikten kısa bir süre sonra tüketilmesi öneriliyor.
Kulaktan kulağa yayılan ve doğruluğu pek bilinmeyen efsanelerden biri ise sarımsağı kızartmanın koku problemini önleyeceğidir. Araştırmacılar, kızarmış sarımsak üzerinde koku giderici etkiler olup olmadığını da test etti.
Kızartma işlemi, kokuya yol açan bileşiklerin azalmasını sağlamış. Yani bu durumda sarımsağın hazırlama şekli, rahatsız edici kokulara neden olmasını önlemek için önemli noktalardan biri.