Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesinde etkili olduğu düşünülen içecek, yağların metabolik olarak eritilmesini ve vücut için zararlı olan toksinlerin atılmasını hızlandırır. Hindistan cevizi sütü yağ yakımını destekliyor ve kişinin uzun süre tokluk hissetmesine yardımcı oluyor" şeklinde konuştu.
Yüksek miktarda elektrolit içeren Hindistan cevizi sütü, içerdiği mineraller sayesinde dehidrasyonu önlemesinin yanı sıra yorgunluk ve halsizlikle başa çıkmada etkili olduğunu söyleyen Aksoylu sözlerine şöyle devam etti: "Kaslarda oluşan kramp ve ağrıların azalmasında etkili olan içecek, kişinin kendisini daha enerjik hissetmesini sağlar. Ayrıca C vitamini bakımından da zengindir. Düzenli olarak kullanıldığında sedef ve egzama gibi cilt problemlerinin tedavi sürecini hızlandırır.
Cilt kuruluğunun önlenmesinde de etkili olan Hindistan cevizi sütü, böylece yaşlanmayı geciktirir. Hindistan cevizi sütü, makyaj temizleme ürünlerinin yerine de kullanabilir. Böylece cilt temizlenirken aynı zamanda beslenmiş olur".
Aksoylu, Hindistan cevizi sütünün düzenli olarak tüketildiğinde kötü kolesterolü düşürdüğünün altını çizerek, "Damarlarda tıkanıklık oluşumunu engeller. İçeriğindeki C vitamini, potasyum ve magnezyum gibi mineraller sodyumun oluşturduğu etkiyi azaltarak yüksek tansiyonun kontrol altına alınması için uygulanan medikal tedaviyi destekler. B5 ve B6 vitaminleri sayesinde kaygı ve stresle başa çıkabilmeyi kolaylaştırır. Hindistan cevizi sütünün içeriğinde bulunan demir minerali kan yapımını hızlandırarak kalp sağlığının korunmasına yardımcı olabilir" diye konuştu.
Hindistan cevizinin iç kısmındaki meyvesi çıkarıldıktan sonra yaklaşık 2 saat kadar kaynamış suda bekletilir. Ardından bir su bardağı Hindistan cevizi meyvesi, mutfak robotunda öğütülür ve bir tencerenin içine boşaltılır. Meyvenin kaynaması için kullanılan sudan 2 su bardağı alınarak öğütülmüş meyvenin bulunduğu tencereye dökülür.
Pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar karıştırılır. Tülbent yardımıyla süzüldükten sonra bir kavanoz içinde 2 ila 3 gün kadar buzdolabında bekletilir. Bu sürenin sonunda kavanoz çalkalandıktan sonra Hindistan cevizi sütü iki gün içinde tüketilebilir.
Hindistan cevizi sütünün sağlık üzerinde pek çok olumlu etkisi bulunsa da kronik hastalığı olanların ve düzenli ilaç kullananların bu ürünü tüketmeden önce doktora ya da beslenme uzmanına danışması önerilir. Faydalarıyla öne çıkan Hindistan cevizi sütünün, sağlıklı kişiler tarafından günde 1 bardaktan fazla tüketilmemesi gerekiyor.