- 1kg bamya
- 2 adet limonun suyu
- 7 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 5 adet domates
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı sıcak su
İlk olarak bamyaları bol suyla yıkayıp temizleyin. Ardından püf noktalarda olduğu gibi saplarını ayıklayın. Bir tencerenin içerisine 5 yemek kaşığı zeytinyağı dökün. Ardından soğanları kavurun. Pembeleşen soğanların üstüne sarımsakları ve biber salçasını ekleyin. Son olarak domatesleri ekleyin.
Malzemeler çok kısa bir süre piştikten sonra bamyaları ilave edebilirsiniz. Üzerine 1 adet limon suyu, tuz ve şeker ekleyin. Sıcak suyu dökerek tencere kapağını kapatıp pişmeye bırakın. 25 dakika sonra hazır olacaktır. Servis etmeden önce, kalan 2 kaşık zeytinyağını üzerine gezdirebilirsiniz.