Sinüzit ameliyatları günümüzde yaygın olarak burun içinden, dışarıdan bir kesi yapılmadan, değişik görüş açıları olan endoskoplarla kamera eşliğinde yapılıyor. Temel prensip hastalıklı dokuları, iltihabı ve varsa polipleri temizleyerek sinüslerin yeniden havalanmasını sağlamak diye belirten Doç. Dr. Tuncay Özçelik "Aynı seansta eğer varsa burun kıkırdak kemik eğriliği düzeltilebilir, burun etleri küçültülebilir ya da burun polipleri temizlenebilir. Endoskopik sinüs cerrahisi bu konuda deneyimli bir KBB hekimi tarafından genellikle genel anestezi altında konforlu bir şekilde gerçekleştirilir. Nadir durumlarda lokal anestezi ile de yapılabilir. Başarılı bir operasyon sonrası sinüzitin tekrarlaması çok nadirdir. Operasyon sonrası genellikle hastalar aynı gün ya da ertesi gün taburcu edilir, ameliyat sonrası birkaç gün içerisinde de normal yaşamlarına dönebilir” diye konuştu.
Sinüzit, bazen şakak ve alın kemikleri hatta diş köklerine yayılan basınç, zonklama hissi ve ağrılar ile ortaya çıkıyor. Baş, öne doğru eğildiğinde ağrı ve basınç hissi artabiliyor.
Genellikle sarı-yeşil renkli burun ve geniz akıntısı, burun tıkanıklığı, öksürük, balgam, bazen ateş, hafif halsizlik ve yorgunluk hissi kişiyi rahatsız eden en önemli şikayetler arasında yer alıyor.
Her baş ağrısı yakınması olan kişide mutlaka sinüzit vardır demek doğru olmayabiliyor. Burnun tıkalı olması tat ve koku duyularında azalma yaşanmasına neden olabiliyor.