Doğal bir antibiyotik ve ağrı kesici olan soğan, balıkla birlikte tüketildiğinde romatizma ağrılarına iyi gelebilir. Özellikle kış aylarında romatizmal ağrılar çoğalmaktadır. Bu durumdan şikayetçiyseniz hazırladığınız balıkların yanına soğan ekleyin. Soğanı ağrı çektiğiniz bölgeye streç filmle de sarabilirsiniz.
Balığın içerisindeki omega-3 yağ asitleri insülin direncini azaltacaktır. Bu durumda soğanla birlikte tüketilen balık kan şekerinin daha dengeli olmasını sağlar. Yapılan araştırmalara göre soğanda bulunan bu faydayı sağlamak için sarımsakla birlikte tüketebilirsiniz. Balığı soğan veya sarımsakla birlikte tüketin. Ayrıca yanına bolca yeşillik eklediğinizde sağlıklı bir öğünü elde etmiş olursunuz.
Tüketeceğiniz balık ve soğan ikilisinden faydalanabilmek için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, elbette ki taze olmasıdır. Taze balıkların pulları ve içini temizledikten sonra uygun bir kapta saklayabilirsiniz. Ancak çıkardıktan sonra 2 saatten fazla bekletmeden tüketin.