Ayrıca uygulayacağınız bir diğer yöntem de patates, pirinç, şehriye, nohut gibi ürünleri çorbaya eklemektir. Böylece çorbalarınızın kıvamını koyulaştırabilirsiniz. Çorbalarınıza ekleyeceğiniz pirinci ya da patatesi haşlayarak ya da pişirerek eklemelisiniz.
Çorbayı nişastayla da koyulaştırabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, çorbayı koyulaştıracak bir kaşık nişastayı az suda ezerek yavaş kaynamakta olan çorbaya karıştırarak eklemektir. Kısa süre içinde çorbanızın kıvam aldığını göreceksiniz.
Son olarak da hızlı bir çözüm isterseniz evdeki bayatlamış ekmekleri değerlendirebilirsiniz. Bayatlamış ekmekleri ilave ederek çorbanızı blenderdan geçirip koyulaştırabilirsiniz.