Buzdolabında kalan fazla yemeklerimizi sonradan dondurup dondurmamak akıllarımızda soru işareti oluşturur. Castillo, buzdolabında beklemiş yemeklerin daha uzun süre saklanabilmesi için dondurucuya taşınabileceğini tavsiye ediyor. Scheider ise bir yemeğin buzdolabındaki raf ömrünün 4 gün olduğunu, iki gün buzdolabında bekletildikten sonra dondurulan yiyeceğin tekrar çözüldüğünde yine iki günü kalacağına dair uyarılarda bulunuyor.
Dondurulmuş gıdaların kalitesi zamanla düşebilir, bu gıdalarda tat ve koku değişikliği meydana gelebilir. Dondurulmuş yiyecekler soğuk havaya maruz kaldığında kuruduğu için dondurucu yanığı olabilir. Fakat bu yanığın oluşması yiyeceğin bozulmasının bir göstergesi değildir.