Haşlanmış mısır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Antioksidan bakımından zengin bir besin kaynağı olduğundan, toksinlerin vücuttan kolayca atılmasını sağlar. Kemik gelişiminde oldukça etkili olan haşlanmış mısır, bağırsak parazitlerinden kurtulmanıza yardımcı olabilir. Sindirim sistemini düzenleyebilir. Zihne iyi gelebilir. Gut, kolik ve sistik rahatsızlıklarında olumlu etkileri bulunabilir. Romatizma hastalıklarının etkisini azaltabilir. Retina sağlığını iyileştirerek görme fonksiyonlarını iyileştirebilir.
Mısırın kabuğunu ve ipeğini çıkarmadan mısırınızı mikrodalgaya dayanıklı bir tabağa yerleştirin. Mısır taneleri yumuşayana kadar, mikrodalganızın en yüksek ayarında bu şekilde pişirin. Yaklaşık üç ila beş dakika yeterli olacaktır.
Pişirme süresi mısırın büyüklüğüne ve mikrodalganızın gücüne bağlı olarak değişse de bu tarifi uygularsanız, orta boy bir taze mısırı üç ila beş dakika içinde mükemmel şekilde pişmiş şekilde tüketebilirsiniz.
Bu yöntemde özellikle mısır hiç yağ olmadan ve minerallerini dışarı salmadan pişeceğinden herhangi bir zararı olmadan, üstelik tüm faydası da içinde kalarak mısırınızı hazırlamış olursunuz. Bir öneri, en güzel mikrodalga mısırı ‘şeker mısır’ ile hazırlanıyor.