Karamel hazırlarken metal kaşık yerine tahta kaşık tercih etmelisiniz. Çünkü tahta kaşık, ısının dengeli bir şekilde yayılmasını sağlar ve karamel karışımınızı daha kolay kontrol etmenize, karıştırmanıza olanak tanır.
Kremayı eklerken, şekerle temas ettiğinde köpüreceği için dikkatli olmalısınız. Ayrıca kremanın oda sıcaklığında hatta bir miktar sıcak olması, ani sıcaklık değişimlerini önleyerek istenmeyen topaklanmaları da engellemiş olur.
Karamel hazırlarken geniş ve derin bir tava veya tencere kullanmalısınız. Dar ve küçük tencere, tavalar şekerin eşit bir şekilde erimesine engel olur ve karışımın taşmasına yol açabilir.
Karameli olması gerektiği şekilde hazırladınız, kullanmanız gereken kısmı kullandınız. Artan karameli ise hava geçirmez bir kavanoza koyarak saklayabilirsiniz. Ancak, buzdolabında muhafaza ettiğiniz karameli, kullanmadan önce oda sıcaklığında bir süre bekletmelisiniz.