- Yemeğin tadına bile bakmadan tuz koymayın. Tuzsuz yemek çok tatsız diyorsanız biber, sirke, limon suyu ve değişik bitkilerle yemek tatlandırılabilir.- Tuzsuz ekmek yiyin. Taze sebze yiyin. Konserve, turşudan uzak durun.- Yemek pişirirken tuz koymayın, pişirdikten sonra da koymayın.- Tuzu azaltılmış peynir yiyin.
- Doktor veya eczacıya danışarak yapay tuz kullanabiliriz- Dışarıda yemek yerken seçici olun- Nane, kekik, soğan, sarımsak yemeklere tuz olmadan lezzet verir. Etleri sarımsak, sirke, limon suyu ile terbiye edin.
- Sebze, meyveler genel olarak az tuz içerir- Taze fındık, ceviz, semizotu yemeğe lezzet katar- Alışveriş yaparken gıda etiketindeki tuz miktarına bakalım.