Sulu, çıtır, yakut kırmızısı nar tanelerini yediğinizde hem lifin hem de C vitamininden, antosiyaninden, fenolik asit gibi antioksidanların faydalarından yararlanırsınız. Bu besin öğeleri sizin için son derece faydalıdır ve hem tatlı hem de tuzlu yemeklere lezzetli bir katkı sağlar.
Ananas, bromelain adı verilen ve iltihabı azaltıcı özelliklere sahip bir bileşik içeriyor. Ananas ayrıca iyi bir lif ve C vitamini kaynağıdır. Günlük C vitaminin yüzde 40'ını sağlayan ananas, A vitamini gibi antioksidanların da kaynağıdır.
Karpuz, likopen adı verilen başka bir güçlü antioksidandan gelen parlak kırmızı rengiyle bilinir. Aynı zamanda başka bir antioksidan olan C vitamini için de gerçekten iyi bir kaynak.
Çarkıfelek meyvesi, C vitamini, A vitamini ve polifenoller adı verilen diğer antioksidan bileşikler açısından çok yüksektir. Çekirdekleri özellikle lif bakımından yüksektir. Yarım çarkıfelek meyvesi yemek, kadınlar için günde önerilen 25 gram lifin (erkekler için 38 gram) neredeyse yüzde 50'sini sağlar.