Yoğurt çorbaları hazırlarken en sık karşılaşılan problem, çorbanın kesilmesidir. Sıcak çorbanın içerisine soğuk terbiye eklediğinizde çorbanız kesilmeye başlayacaktır. Bu durumun başınıza gelmemesi için ılık su kullanmalısınız. Yoğurtlu terbiye ılıklaştığında çorbanın içine ekleyebilirsiniz.
Tıpkı tuz kullanımında olduğu gibi bazı malzemeleri kullanırken elinizin ayarı kaçabilir. Bu kez de yağı fazla olduysa, çöpe atmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Kurtarmanın en basit yolu, çorbanın içine bir marul yaprağı atmaktır. Bu sayede fazla yağı çekerek çorbanızı afiyetle tüketebilirsiniz.
Lezzetli bir çorba elde etmek için sabırlı bir şekilde beklemelisiniz. Pratik bir şekilde hazırlamak isteyenler genellikle yüksek ateş kullanarak çorbanın hemen ısınmasını sağlar. Ancak bu işlem lezzetinin kaybolmasına yol açabilir. Kıvamı yerinde bir çorba için kısık ateş gerekir.
Her çorbaya yakışan farklı bir baharat çeşidi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak baharatları eklediğiniz süre, eklediğiniz baharattan daha önemli olabiliyor. Pul biber, nane, kekik gibi baharatları çorbayı pişirirken eklediğinizde yanmasına neden olabilirsiniz. Çorbanın tadı yüksek oranda bozulacaktır. Bu nedenle servis sırasında ilave edilmelidir.
Terbiyeyi eklerken bir seferde işi çözmeye çalışırsanız, kıvamını bozabilirsiniz. Bir anda eklemek yerine, yavaş yavaş eklemeli ve çorbayı karıştırmaya devam etmelisiniz. Bu tüyolar sayesinde şahane bir çorba hazırlayabilirsiniz.