Zeytinlerin canlılığını ve lezzetini korumada işinizi kolaylaştıracak yöntemlerden biri de zeytini saklarken hava geçirmeyen kaplar kullanmaktır. Zeytinlerin havayla temasını kesmek için hava geçirmeyen kaplar tercih edilmelidir. Bu kaplar sayesinde yeşil zeytinin tazeliği uzun bir süre dayanacaktır.
Yeşil zeytini muhafaza ederken en yaygın kullanılan yöntem tuzlu suda bekletmektir. Annelerimiz başta olmak üzere birçok büyüğümüzün yeşil zeytini salamura olarak saklamasına şahitlik etmişizdir. Elbette annelerin bir bildiği vardır… Yeşil zeytinleri salamurada muhafaza etmek zeytinlerin hem lezzetinin korunmasına hem de raf ömrünün uzamasına yardım eder.
Zeytinleri saklamada sık kullanılan yöntemlerden biri de zeytinleri buzdolabında saklamaktır. Zeytinleri buzdolabında saklamak zeytinlerin tazeliğinin korunmasında iyi bir fikir olabilir. Zeytinleri buzdolabında saklamak, içeride bulunan serin hava sayesinde zeytinin yapısında bozulma meydana gelmesini engelleyecektir.
Yeşil zeytinler dondurulduğunda dokuları bozulabilir. Bu sebeple yeşil zeytinler genellikle dondurulmazlar. Fakat zeytininiz fazlaysa, dondurmak etkili bir yöntem olabilir. Zeytinlerinizi tüketmeden önce dondurucudan çıkarıp buzlukta bekleterek çözülmesini sağlarsanız çok daha iyi olabilir.