İlk olarak sıcak su ve kesme tahtasını durulayın. Sıcak su sayesinde bakteriler azalacak, kirli yüzey temizlenecektir. Ardından bulaşık süngeri ve detejan yardımıyla ovalayarak yıkayın. Kaşık veya kesme tahtasını tamamen temizledikten sonra durulayın. Ardından kurulama işlemine geçin.
İyice kuruladıktan sonra yağlama işlemine geçebilirsiniz. Zeytinyağı veya hindistan cevizi yağını ahşap üzerine dökün. Kuru bez yardımıyla sürdüğünüz yere dağıtın. 5 dakika bekledikten sonra mikrofiber bez kullanabilirsiniz.
Mikrofiber bez ile ovalayarak parlatın. Ardından kağıt havlu ile silerek ahşaptaki ekstra yağı almalısınız. Eşyalarınızın kurumasını hızlandırmak için 150 derece fırında 3 dakika bekletebilirsiniz. Ahşap ürünler tamamen kuruduğunda kullanıma devam edebilirsiniz.
İhtiyaca bağlı olarak ikinci bir kat yağ uygulayabilirsiniz. İkinci kat uygulaması, daha fazla koruma ve parlaklık sağlayabilir. Ancak bu adımı uygulamadan önce, ilk kat yağın tamamen kuruduğundan emin olun.