Ezgi Nevçehan doğal malzemelerle hazırlanan metabolizma hızlandıran çay’ın gün içinde enerji verirken kilo verme sürecini hızlandırdığını vurguladı.
Malzemeler:
1 dilim taze zencefil
1 adet çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı yeşil çay
1 çay kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
2-3 adet karanfil (isteğe bağlı)
2 bardak sıcak su
Hazırlanışı:
Zencefil, çubuk tarçın, karanfil ve yeşil çayı sıcak suya ekleyin. 5-7 dakika demledikten sonra süzün ve limon suyu ile bal ekleyin. Günde 2-3 fincan tüketerek metabolizmanızı canlandırabilirsiniz.
Eczacı ve Homeopat Ezgi Nevçehan Ayurveda’nın bedenin doğal dengesi için bireylerin dosha adı verilen beden tiplerine göre beslenmesini öneren, Hindistan kökenli binlerce yıllık bir sağlık sistemi olduğunu söyledi. Nevçehan, “Üç ana dosha olan Vata, Pitta ve Kapha, kişisel sağlık ihtiyaçlarını belirler ve buna uygun baharatlar önerir:
Vata (Hava ve Uzay Elementi): Vata tipi bireyler genellikle soğuk ve kuru bir metabolizmaya sahiptir. Onları dengelemek için zencefil, tarçın, kakule ve kimyon gibi ısıtıcı baharatlar önerilir.
Pitta (Ateş ve Su Elementi): Pitta tipi bireyler için serinletici etkileriyle bilinen kişniş, rezene ve nane gibi baharatlar idealdir.
Kapha (Toprak ve Su Elementi): Kapha tipi bireylerin metabolizmasını hızlandırmak için zencefil, karanfil, hardal tohumu ve karabiber kullanılması önerilir.
Doğru baharatları günlük hayatınıza dahil ederek, hem fiziksel sağlığınızı iyileştirebilir hem de Hint kültüründen gelen bilgelik ile ruhsal bir denge sağlanabileceğine dikkat çeken Eczacı ve Homeopat Ezgi Nevçehan, “Bu önerileri düzenli bir diyet ve egzersiz programıyla birleştirerek, sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz” dedi.