Sağlık Geçmeyen Boyun Ve Sırt Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Geçmeyen Boyun Ve Sırt Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

28.07.2021 - 01:10 | Son Güncellenme:

Özellikle fiziksel açıdan hem boyun hem de sırt kısımlarında yaygın olarak ağrılar görülür. Genelde vücudun değişik noktalarında meydana gelen fiziksel bozukluklar ağrıları neden olabilmektedir. Peki, geçmeyen boyun ve sırt ağrısının nedenleri nelerdir? İşte bu ağrılar için tüm detaylar.

Geçmeyen Boyun Ve Sırt Ağrısının Nedenleri Nelerdir

Boyun ve sırt bölgesinde meydana gelen ağrılar çok değişkenlik gösterebilmektedir. Özellikle sebepleri basit bazı nedenler olabilecekken, insan sağlığını ciddi oranda etkileyen sorunların belirtisi olarak da öne çıkabiliyor. Böyle durumlarda belirtiler ile beraber mutlaka uzman bir doktora görünmek en iyi unsurdur.

Geçmeyen Boyun Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Disk, kask, kemik ve bağ dokularında meydana gelecek olan bozukluklar nedeniyle geçmeyen boyun ağrıları ortaya çıkabilmektedir. Tabii bu doğrultuda birtakım hastalıklar ile beraber geçmeyen boyun ağrıları ciddi bir sorun teşkil edebilmektedir.

- Boyun fıtığı
- Kireçlenme
- Dejeneratif disk hastalığı
- Servikal dar kanal
- Birtakım yaralanmalar
- Nadiren tümör

Bu gibi sebepler boyun bölgesinde ağrılara neden olabilmektedir. Sorunun ne olduğunu anlayabilmek için mutlaka yaşanabilecek olası ağrılar neticesinde uzman bir doktora görünmek gerekir.

Geçmeyen Sırt Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Aynı şekilde boyun ağrıları ile beraber geçmeyen sırt ağrıları da söz konusu olabilmektedir. Zaman içerisinde arılar azalmıyor ve aksine artış gösteriyorsa, mutlaka gerekli teşhis ve tetkiklerin yapılması gerekir. Bu doğrultuda geçmeyen sırt ağrısında birtakım nedenler ön plana çıkıyor;

- Duruş bozukluğuna bağlı olarak sırt ağrıları
- Miyofasiyal ağrı sendromu (Kas ağrıları)
- Boyun fıtığı ve kireçlenmeler
- Fibromiyalji
- Skolyoz ile kifos
- Kemik erimesi (Osteoporoz)
- Enfeksiyon hastalıkları
- Tümör

Yukarıda verilen sebeplerin önemli bir kısmı geçmeyen sırt ağrılarının temel nedenleri arasında yer alabilmektedir. Bu ve benzeri ağrılar ile karşı karşıya kalındığı vakit mutlaka destek alınması en önemli husustur. Zaman içerisinde ağrıları daha ciddi noktaya gelmemesi ve sorunun büyümemesi için uzman bir doktora başvurmak büyük bir öneme sahiptir.

Geçmeyen Boyun ve Sırt Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Geçmeyen boyun ve sırt ağrıları söz konusu olduğu zaman aile hekimlerine başvurmak mümkündür. Yapılan muayene ile beraber aile hekimi durumun ciddiyetine bağlı olarak gerekli gördüğü takdirde hastaneye sevk edebilir. Böyle durumlarda ortopedi ya da fizik tedavi doktorları üzerinden muayene gerçekleştirilmektedir. Yine aynı şekilde yapılacak olan teşhis ve teknik kapsamında durum çok daha ciddi noktaya ulaşmış ise, o vakit farklı doktorlara sevk yapılabilmektedir. Önemli olan bir başlangıç gerçekleştirmek ve mutlaka doktora görünmektir.

Yazarlar