Evcil Hayvan Gelincik Ne Yer, Nasıl Beslenir? Gelinciklerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Gelincik Ne Yer, Nasıl Beslenir? Gelinciklerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

11.10.2021 - 01:41 | Son Güncellenme:

Gelincikler sıklıkla kırsal alanlarda karşımıza çıkan hayvanlardan biridir. Özellikle ürkek hareketleriyle insanlar tarafından nasıl bir hayvan olduğu merak edilir. Gelincikler ne yer, nasıl beslenirler? Gelinciklerin en sevdiği besinler nelerdir tüm detayları ile derledik.

Gelincik Ne Yer, Nasıl Beslenir Gelinciklerin En Sevdiği Besinler Nelerdir

Gelincik, sansargiller sınıfından etçil küçük bir hayvandır. Hatta etçiller sınıfının en küçük üyesi olmaktadır. Halk arasında gelincikler kemirgenler olarak nitelenmektedir.

Haberin Devamı

 Gelincik Nasıl Bir Hayvandır?

 Gelinciklerin boyları genellikle 15-20 cm arasındadır. Genellikle 10 yıl hayat sürerler. Renkleri daha çok kahverengi ve kırmızı tonlarında tüylere sahiptirler. Ayrıca karın kısımlarında bulunan tüylerde beyazdır. 

 Gelincikler saklanmak ve barınmak bakımdan çoğunlukla çalıları, ağaç kovuklarını, küçük taş yığınlarını ya kayalık aralarını tercih ederler.

 Genellikle farelerin terk ettikleri tünelleri kullanarak ve bu tünellere kuş tüylerinden konforlu bir yuva yapmaktadırlar. 

 Gelinciklerin insanlara saldırmaz ve aksine insanları görünce kaçacak delik ararlar. Hatta görünüş itibariyle sevimli hayvanlardan biridir.

 Gelincikler Ne Yer, Nasıl Beslenirler?

 Gelincik avcı oldukları gibi av durumuna da düşebilen etçil bir hayvandır. Doğada daha çok böcek, fare gibi besinlerle beslenirler. Lakin tavuk yeme gibi alışkanlıkları da bulunan bu hayvanlar kırsal kesimlerde kümeslere saldırabilmektedir. Fakat doğal dengenin bozulmaması açısından onları öldürmemek gerekir. Bunun yerine onları kümeslerden uzak tutacak önlemler alınması daha doğru olacaktır. 

Haberin Devamı

 Gelinciklerin En Sevdiği Besinler Nelerdir?

 Gelincikler çoğunlukla kuş, fare, yılan, tavuk, tavşan gibi hayvanları yemeyi çok severler. 

Yazarlar