Moda Genç Türk moda tasarımcılarının yıldızı parlıyor

Genç Türk moda tasarımcılarının yıldızı parlıyor

09.06.2015 - 15:54 | Son Güncellenme:

Son yıllarda Türkiye’de özellikle moda tasarımı konusunda ülkemizde büyük gelişmeler kaydedilmekte.

Genç Türk moda tasarımcılarının yıldızı parlıyor

Artan genç Türk tasarımcı sayısı, beraberinde sektör için kaliteli ve niş ürünler de getiriyor. Özellikle Türk tüketicilerin, sıradanlaşmaya karşı bir alternatif olarak gördüğü tasarım ürünler aynı zamanda ülkemizde gelen turistlerin de ilgisini çekiyor.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili olarak Ekare markasının kurucusu genç tasarımcılardan Ekin Seyrek, “Günümüzün hızlı tüketime karşı ,yenilikçi bakış açısı ve yalınlığı ile, "zamansız" giyilebilen ürünler tasarlama amacıyla yola çıktım.

Koleksiyon hazırlarken, çağdaş çizgilerle masküleniteyi birleştirerek sofistike bir goruntu yakalamaya çalışıyorum. “ şeklinde görüş belirtiyor.

Bir başka genç tasarımcı ve Mükü markasının yaratıcısı Artemis Günebakan, “İnsanların kalabalıktan ayrılma isteği, kendini en kolay giyimde gösteriyor. Tüketici artık popüler bir parçayı binlerce kişiyle birlikte kullanmaktansa üretim sürecini takip edebildiği, tasarımcısıyla bire bir iletişim kurabildiği ve belli bir araştırma sonucu ulaşabildiği parçaları tercih ediyor. Tercih ettiği tasarım ürünlerle stilini tanımlamanın yanında, yeni marka ve tasarımcıları keşfetmenin heyecanını da yaşıyor. Onları kendi çevresine tanıtıyor, bir nevi marka elçiliği yapıyor. İnsanların edilgenlikten uzaklaşıp her alanda özgürleşmeye çalıştığı bu çağda tasarımcılar, bağımsız olarak ayakta durup kendi moda yorumlarını ortaya koydukça hem birbirlerine, hem ürünlerini alanlara ilham veriyor. “ şeklinde konuşuyor.

Haberin Devamı

Ürünler alıcı ile nerede buluşuyor?

Her ne kadar internet üzerinden satışların yoğunlaştığı bir çağda olsak da, moda tasarımı ürünler hala tüketicinin dokunarak ve deneyerek aldığı ürün segmentinin başında geliyor. Bununla birlikte de sadece tasarım ürünler satan niş butikler öne çıkmaya başlıyor. İstanbul’un Beyoğlu / Galatasaray semtindeki Passage Butik de bunlardan biri. Bünyesinde sadece genç Türk tasarımcılarının ürünlerine yer veren butiğin kurucu ortağı Aytek Saatçi, konuyla ilgili olarak,

Son dönemde artık Türk tasarımlarına ilgi çok ön plana çıktı. Eskiden tüketiciler bir ürünün yurtdışından gelmesini en büyük kalite faktörü olarak görürken artık hem Türk tekstilinin güçlenen yapısına hem de çok sıradışı tasarımlar yaratan genç Türk tasarımcılara güveniyor. Amerikan Pazarı ‘nın popülartiesinin yerini Türk tasarımcıların ürünleri aldı. Yani artık bizim tasarımlarımız, gerek Amerikan gerekse Avrupalı hızlı tüketim zincirlerinin yerini aldı. Biz de butiğimizde sadece onlara yer veriyoruz. Gerek bizim insanımız, gerekse yabancı turistler hem kaliteli hem de hikayesi olan ürünlerle evlerine dönmek istiyor. “ şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Passage Butik’te tasarımcılar ve markaları Ekare (Ekin Seyrek), EvoEvo (Evrim Kayan), Gülçin Uzunalan, Mükü (Artemis Günebakanlı), Yunus Çoban (Junus Coban), Aslı Belet, Aygül Topçu olarak sıralanıyor. Son olarak görüşlerine başvurduğumuz Junus Coban markasının yaratıcısı Yunus Çoban, “Sektörde rekabetin olması, kaliteyi artırıyor. Önümüzdeki yıllarda çok daha büyük atılımlar ile moda sektörünün önemli bir noktası olma yolunda büyük bir umudum var.” şeklinde yorumladı.

Yazarlar