Sağlık Glukagon Hormonu Nedir, Ne İşe Yarar? Glukagon Eksikliği Nasıl Anlaşılır?

Glukagon Hormonu Nedir, Ne İşe Yarar? Glukagon Eksikliği Nasıl Anlaşılır?

05.07.2022 - 23:17 | Son Güncellenme:

Glukagon hormonu insülin ile ters orantıda çalışan bir hormondur. Glukagon hormonu kandaki glukoz düzeyi in düşmesi ile uyarılar bir hormon olmaktadır. Glukagon hormonu nedir ve ne işe yarar ile glukagon eksikliği nasıl anlaşılır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Glukagon Hormonu Nedir, Ne İşe Yarar Glukagon Eksikliği Nasıl Anlaşılır

Glukagon hormonu pankreas adacıkları tarafından salgılanan bir hormon olduğu gibi eksikliği veya salınım bozukluğu bazı organlarda fonksiyon bozukluklarına neden olmaktadır.

Haberin Devamı

Glukagon hormonunun amacı kandaki azalan glukoz oranını arttırarak vücut için yeterli derecede olmasını sağlamaktır. Glukagon görev yapamaması da diyabet hastalığını ortaya çıkarmaktadır.

Glukagon Hormonu Nedir? Ne İşe Yarar? 

Glukagon hormonunun amacı kandaki glukoz dengesini sağlamak ve eksikliğini gidererek insülin hormonu ile beraber dengeyi sağlamaya çalışmaktır. Glukagon hormonu pankreasta bulunan langerhans adacıklarının salgıladığı hormona verilen addır.

Glukagon hormonu kanda bulunan glukoz dengesini koruma işine yaramaktadır.

Glukagon Eksikliği Nasıl Anlaşılır? 

Glukagon hormonunun eksikliği veya düzenli çalışmaması bazı organların yeterli çalışmamasına neden olarak hastalıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Özellikle diyabet rahatsızlığının belirtileri de glukagon hormonunun çalışması ile alakalı bir durumdur.

Yazarlar