Sağlık Göz Altı Morlukları İçin Evde Neler Yapılabilir? En Etkili Bitkisel Yöntemler...

Göz Altı Morlukları İçin Evde Neler Yapılabilir? En Etkili Bitkisel Yöntemler...

20.03.2021 - 14:11 | Son Güncellenme:

Göz altı morlukları; herkesin başına gelebilen durumların arasında yer almaktadır. Göz altı morluklarının pek çok nedenden ötürü ortaya çıkmaktadır. Bununla beraber göz altı morluklarından rahatsız olan kişiler bitkisel yöntemlere başvurmaktadırlar. Peki göz altı morlukları için evde neler yapılabilir? En etkili bitkisel yöntemler nelerdir? İşte ayrıntılar.

Göz Altı Morlukları İçin Evde Neler Yapılabilir En Etkili Bitkisel Yöntemler...

Uykusuzluk, stres, yorgunluk, aşırı tuz tüketmek göz altı morluklarının en mühim nedenleri arasında yer almaktadır. Kapatıcı, krem gibi pek çok kimyasal ürünleri kullanılsa da göz altı morluklarından kurtulmak için geçici yöntemler içerisinde bulunmaktadır. Bitkisel çözümler sayesinde göz altı morluklarından kurtulmaya yardımcı olmaktadır. Bitkisel yöntemler sayesinde hem cilde herhangi bir zarar gelmez hem de kalıcı çözümlere kavuşmak mümkün olabilir.

Haberin Devamı

 Göz Altı Morlukları İçin Evde Neler Yapılabilir? 

 Göz altı morlukları adına evde yapılacak durumlar;

 - Uyku düzeninin iyi olması, göz altı morlukları için faydalı olacaktır. İyi uyku, göz altı morluklarının oluşmasını önler. Uykunun düzenli olması, göz altı morluklarını önleyecektir. 

 - Devamlı olarak su tüketmek, cildin nemli kalmasına yardımcı olur. Bununla beraber göz altı morluklarının kaybolmasına yardımcı olur.

 - Meditasyon ve yoga, zihnin ve vücudun enerji dolu olmasına destek olacağından stresi azaltır. Bununla beraber göz altı morlukları aynı oranda azalacaktır.

 - Göz altı morluklarından kurtulmanın en basit ve en etkili metotlarından birisi soğuk sudur. Yapılması gereken; belli bir süre boyunca güneşin altında kaldıktan hemen sonra yüzün soğuk suyla yıkanmasıdır. Kan damarlarının yanı sıra göz altı morluklarının kaybolması mümkün olacaktır. Soğuk süt, soğuk suya benzer etkiyi göstereceğinden soğuk sütte kullanılabilir. 

Haberin Devamı

 Göz Altı Morlukları İçin En Etkili Bitkisel Yöntemler

 Göz altı morukları adına en etkili bitkisel metotlar;

 - Zerdeçal; antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleriyle bilinmektedir. Bu yüzden göz altı morlukları için en faydalı bitkisel yöntemler içerisinde yer alacaktır. Ananas suyu ile zerdeçal, macun haline getirilerek, göz altı morluklarına 15 dakika boyunca uygulanmalıdır. Karışım, 3 gün boyunca uygulanabilir. 

 - Salatalığın rendelenerek, suyunun çıkarılması ve pamukla gözlere uygulanması ile göz altı morluklarının 4 gün boyunca uygulanması sonucunda belli neticeler alınacaktır. Salatalık, gözlerin yatıştıran bir özelliğe sahiptir.

 - Elma; içermiş olduğu doğal asitler ile göz altı morlukların ve göz çevresindeki siyah halkaların giderilmesi açısında mühim rol oynar. İnce ve ufak dilimler ile elma kesilerek, gözün çevresine konulmalı ve 30 dakika boyunca bekletilmelidir. Bu uygulama, morluk gidene kadar yapılmaya devam edilmelidir. 

Yazarlar