Sağlık Göz Altı Morlukları Neden Olur? Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Bitkisel Çözümler...

Göz Altı Morlukları Neden Olur? Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? Evde Bitkisel Çözümler...

13.03.2021 - 11:35 | Son Güncellenme:

Göz altı morlukları şeklinde isimlendirilen ve alt göz kapaklarının alt kısmında koyu halkalar olarak beliren bu durum; her iki cinsiyette de oldukça yaygın bir şekilde görülür. Çoğu zaman göz altı torbalarının eşlik etmiş olduğu göz altı morlukları, bireyin olduğundan daha yaşlı görünmesine yol açar. Peki göz altı morluklarına ne iyi gelir? Göz altı morlukları neden olur, nasıl geçer? Göz altı morluklarına evde bitkisel çözümler nasıl yapılır? İşte, tüm detaylar...

Göz Altı Morlukları Neden Olur Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer Evde Bitkisel Çözümler...

Stres, aşırı bir şekilde tuz tüketmek, uykusuzluk, yorgunluk gibi durumlar gözaltı morlularının en mühim nedenleri içerisinde yer almaktadır. Kapatıcı, krem gibi pek çok tedavi metodunun yanı sıra göz altı morluklarından bitkisel metotlarla da kurtulmak mümkündür. Bunun yanı sıra kimyasal içerikli ürünleri kullanmak istemeyen kişiler, bitkisel yöntemleri daha fazla kullanmaktadırlar. 

Haberin Devamı

 Göz Altı Morlukları Neden Olur? 

 Göz altı morlukları; yaş, dehidrasyon, güneş ışığına karşı maruz kalma, uykusuzluk, göz yorgunluğu, alerjiler gibi nedenlerden ötürü ortaya çıkmaktadır. Belli tedavi metotları ile göz altı morluklarından kurtulmak mümkündür. 

 Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir?

 Göz altı morlukları için; 

 - Gül suyu ve pamuk yardımı ile göz altı morluklarına kompres yapmak, 15 dakika bekletmek faydası olacaktır.

 - İki dilim salatalık, 10 dakika boyunca limon suyu içerisine konularak bekletilmesi sonucunda gözlere yerleştirilmesi, göz altı morluklarının etkilerini azaltacaktır. Uygulama esnasında gözler, limon suyu ile temas etmemelidir. 

 - Pamukların süte batırılarak, göz altına yerleştirilmesi sonucunda göz altı morluklarından kurtulmak mümkün olabilir. 

Haberin Devamı

 Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

 Göz altı morlukları; evde uygulanacak yöntemler ile geçebilir. Bunun dışında geçmeyen göz altı morlukları için doktora başvurmak önemlidir. 

 Göz Altı Morlukları İçin Evde Bitkisel Çözümler

 Göz altı morlukları için evde uygulanabilecek olan bitkisel çözümler;

 - Hindistan Cevizi Yağı: Göz altı morluklarına uyumadan önce her gece yağla masaj yapmak, göz altı morluklarını önemli seviyede azaltabilir. Hindistan cevizi yağı; zarar gören cilt hücrelerini onaran zengin E vitamini kaynağı olduğundan, göz altı morluklarına iyi gelecektir.

 - Çay Poşetleri: Soğuk çay poşetleri ile gözlere kompres yapmak; morlukların görünümüne olumlu etki sağlayacaktır. Çayın içeriğinde yer alan kafein ve antioksidanlardan ötürü kan dolaşımı hızlandırılır ve kan damarları daraltılır. Cildin altında da sıvı tutulumunun azalmasına yardımcı olur. Bu yüzden yeşil çay veya siyah çay poşetleri rahatlıkla kullanılabilir. 

 - Patates: Çiğ patatesin 10 dakika boyunca gözlerde tutulması da göz altı morluklarına iyi gelecektir. 

Yazarlar