Sağlık Gözde Kist Olur Mu? Göz Kapağı Kisti (Şalozyon) Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir?

Gözde Kist Olur Mu? Göz Kapağı Kisti (Şalozyon) Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir?

12.03.2021 - 17:21 | Son Güncellenme:

Göz kapağı ile ilgili birçok hastalık vardır. Göz kapağı ile ilgili olan en önemli hastalıkların başında göz kapağı kisti yani şalozyon gelmektedir. Şalozyon göz kapağını etkiler ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir göz hastalığıdır. Şalozyon yani göz kapağı kisti olan kişiler doktora gitmeden önce internet üzerinden bu hastalığı araştırmaktadırlar. Peki gözde kist olur mu? Göz kapağı kisti yani şalozyon neden olur? Şalozyon nasıl tedavi edilir? İşte göz kapağı kisti ile ilgili tüm bilgiler.

Gözde Kist Olur Mu Göz Kapağı Kisti (Şalozyon) Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir

 Göz kapağı altında ve üstünde çeşitli nedenlere bağlı olarak kist oluşumu gözlemlenebilir. Göz kapağı kisti tıp dilinde şalozyon olarak adlandırılmaktadır.

Haberin Devamı

 Gözde Kist Olur mu?

 Göz kapağı kisti gözde olabilir. Çünkü göz kapağı kist oluşuma müsait bir bölgedir. Göz kapağındaki kist göz kapağının hem üstünde hem de altında olabilir.

 Göz Kapağı Kisti (Şalozyon) Neden Olur?

 1) Göz Yağ Bezelerinin Tıkanması

 Göz yağ bezeleri göz damarlarını besleyen gözün daha işlevli görmesini sağlayan önemli bezelerdir. Göz yağ bezelerinin tıkanması sonucunda göz kapağı kisti gelişebilir. Göz kapağı kisti şalozyonun en büyük nedenleri arasında göz yağı bezelerinin tıkanması görülür.

 2) Göz Makyajı

 Özellikle kadınlarda göz kapağı üstüne yapılan makyajlar kistlere neden olmaktadır. Makyaj malzemelerinin kalitesiz olması aşırı derecede kimyasal içermesi sonucunda göz makyajının yeterli derecede temizlenmemesi sonucunda göz kapağı kisti yani şalozyon oluşumu gerçekleşebilir.

Haberin Devamı

 3) Gül Hastalığı

 Şalozyon aynı zamanda hastalıklara bağlı olarak da gelişebilmektedir. Gül hastalığı da yine göz kapağı kistine neden olan bir hastalıktır. Gül hastalığı vücutta birçok etkeni doğurabilir. En önemli etkenleri arasında göz kapağının altında ya da üstünde tetiklediği göz kapağı kistidir.

 Göz Kapağı Kisti (Şalozyon) Nasıl Tedavi Edilir?

 Genellikle göz kapağı kisti şalozyon kendi kendine geçmektedir. Fakat bazı kistler kendi kendine geçmez ve tıbbi destek gerekir. Bunun için göz doktorları tarafından göz kapağı için çeşitli kremler verilir. Bu kremler göz kapağı kistine doğrudan etki eder ve göz kapağının eski haline gelmesini sağlar. Göz kapağı kremleri bu kist tedavisinde kullanılan en önemli tedavidir.

Yazarlar