11 Ağustos 2018 Güneş Tutulması Hangi Burcu Nasıl Etkileyecek?

11 Ağustos Cumartesi günü, Aslan burcunun 18 derecesinde bir Güneş Tutulması yaşayacağız. Bu tutulmadan en çok Aslan, Kova, Boğa ve Akrep burçları etkilenecek. Tabii bir de bu burçların 10-26 dereceleri arasında gezegeni olanlar... Tutulmanın başlıca teması ise, bencillik, abartı ve fikir ayrılığı!

Aslan burcundaki Güneş Tutulması, 2018'in son tutulması olacak. Öyle hemen yelkenleri suya indirip "Oh be nihayet bitiyor" demeyin! 20 Ocak 2019'da, yine Aslan burcunda bir tutulmamız daha var; ondan sonra derin nefes alabilirsiniz :)) Saat 12.57'de yaşanacak olan Güneş Tutulması, bireysel hayatlarımızda yeni bir sayfa açmanın zamanı geldiğini söylüyor. Yapılabilecek en iyi şey, tüm ihtimalleri enine boyuna düşünüp yeni bir plan yapmak. Zaten temmuzdaki Ay Tutulması ile bazı şeyleri geride bırakıp, bazı sayfaları kapattık. Şimdiyse, yenilerini açma vakti geldi! Kendinize yeni hedefler belirleyin, derinlemesine düşünün, notlar alın, araştırın ve bir yol haritası çizin. Ancak harekete geçmek için doğru zaman değil. Çünkü Merkür, retro harekette. Merkür retrodayken bir işe başlarsanız, sonu gelmez! Bu yüzden 19 Ağustos'a kadar beklemeniz gerekiyor. Hatta garanti olsun; Merkür'ün eski hızına kavuşacağı 25 Ağustos civar tarihlerini bekleyin.

Haberin Devamı

Güneş Tutulması'nın etkilerine toplumsal olarak baktığımız zaman, Aslan temasının öne çıktığını görüyoruz. Aslan klasik astrolojide; sahneye çıkan ünlüleri, yöneticileri, liderleri simgeler. Bu da demek oluyor ki, bu dönemde liderler ve ünlüler ön planda olacak. Tutulmanın bir diğer başrol oyuncusu ise, yukarıda bahsettiğim gibi retro Merkür. Dolayısıyla iletişim, her türlü haber trafiği, yazışma, anlaşma, sözleşme, zihinsel konular, her zamankinden daha çok gündemimizde olacak. Özgüvenimiz tavan, yaratıcılığımız zirve, cesaretimiz doruk noktasında geziniyor. Aman diyeyim bu dönemde yasaları çiğnemeye, kendinize fazla güvenip aşırı hareketler yapmaya kalkışmayın!

11 Ağustos Güneş Tutulması hangi burcu nasıl etkileyecek? Bu videoda!


11 Ağustos ve civar tarihlerde ne olabilir? Mesela bir zamanlar gündeme gelmiş ama rafa kalkmış, eskiden başlanmış ama yarım kalmış bazı projeler, otoriteler tarafından raftan indirilip yeniden önümüze sunulabilir... Bu durum, iş hayatınızda veya özel hayatınızda yaşanabilir. Ben toplumsal bir örnek vereyim: Atıyorum bir kanun teklifi vardır, o zaman kabul edilmemiştir veya kabul edilmesi teklif dahi edilmeden rafa kaldırılmıştır. Bu dönemde biri çıkar, o teklifi yeniden masaya koyar, tartışmaya açar, oylamaya sunar, bu da bir fikir çatışması yaratır. Biz de medyada günlerce bu fikir ayrılıklarının sebeplerini ve sonuçlarını okuruz. Veya bir lider çıkar, ortaya çok acayip bir fikir atar ve günlerce yazılır çizilir... Aslan ve Merkür bu dönem fazlaca cesur, zaman zaman abartılı ve direkt hareket etmemize sebep olacağından, özellikle liderlerle ve şöhret sahibi insanlarla ilgili haberlere çok rastlayacağımızı düşünüyorum. Buna sanatçılar da dahil. Belki bu tasarı, plan ya da fikir tartışması; sanat dünyası ile de yakından ilişkili olabilir.

Tutulmanın zorlu etkilerinden biri de, Mars'ın, Uranüs ile yaptığı kare açı. Bu bazı doğa olaylarının tetiklenebileceğini düşündürüyor. Havada bir elektrik var. Bu yağmur olup düşebilir, deprem olup sallayabilir. Bu Güneş Tutulması'nın benzerini Ağustos 1999'da yaşamıştık ve o zaman neler olmuştu; malumunuz... Tutulmalar 19 yılda bir tekrarlandığı için, şimdi de Ağustos 1999'da gündeme gelen temalar tekrarlanacak. O zaman neler yaşadığınızı düşünüp kendi hayatlarımız için ipuçları elde edebiliriz.

Sağlık olarak ise Aslan burcu kalp ve dolaşım sistemini yönetir. Kalbiyle ve dolaşım sistemiyle ilgili halihazırda problemi olanlar, bu dönemde daha dikkatli davranmalılar.

Hiç mi olumlu bir şey yok?
Var çok şükür! Venüs, çok sevdiği terazi burcuna giriş yaptı, bu dönemde evleneceklere bol bol güzellik ve zarafet dağıtmaya başladı. Fakat hiç sevmediğimiz o Satürn var ya, işte maalesef kendileri Venüs'e zorluk çıkarıyor bu ara. Yani ilişkilerde laylaylom olmayacağımız, sorumluluklarımızın öne çıkacağı, sorumluluk almazsak ilişkilerimizi bitireceğimiz zamanlara girdik. Düzenlerimizi bozabiliriz, değiştirebiliriz, revizeler düşünebiliriz. Ama yerine daha fonksiyonel bir sistem kuracağız; ondan şüpheniz olmasın.

Haberin Devamı

Bu tutulmanın sizi etkilemesi için, haritanızda keskin ve net bir açı oluşturması gerekiyor. Sizde böyle bir etki var mı? Öğrenmek için danışmanlık alabilirsiniz.

Haberin Devamı

YÜKSELEN KOÇ: Bu tutulma aşk, romantizm, yaratıcılık ve çocuklarla ilgili konuları gündeme getirecek. Terazi burcunda bulunan Venüs, partner/evlilik alanınızda geziyor ve size şans ve mutluluk getiriyor. Üstelik yönetici gezegeniniz Mars ile güzel bir açıda duruyor. Bu da sizi her zamankinden daha çekici, seksi, parlak yapıyor. Tutulma sırasında özel hayatınızı nasıl daha iyi bir noktaya getireceğinize kafa yoracağınızı düşünüyorum. Özel hayat derken; evlilik, sevgili ve çocukları kast ediyorum. Yalnız olan yükselen koçlar ise, bu süreçte yeni bir ilişkiye başlayabilirler. Çocuk sahibi olmak isteyenler ve bu konuda tıbbi tedaviler görenler için de gökyüzünün destekleyici görünümleri var. 11 Ağustos'tan sonra hamile kalma olasılığınız yüksek! Tutulma sırasında sürprizler gezegeni Uranüs ile disiplin gezegeni Satürn, birbirlerini destekleyen görünümde olacak. Bu görünüm gelirinizi artırabilir veya bir iş teklifi olarak size geri dönebilir. Eğer haritanızda negatif bir görünüm varsa, yukarıda bahsettiğim konularda problem de yaşayabilirsiniz. Sevgilisiyle kavga eden, küsen, ayrılan yükselen koçlar olabilir. Bazıları da tutulmayı çocuklarıyla sorun yaşayarak deneyimleyebilir. Eğer bir tartışma yaşarsanız, konu büyük ihtimalle 'bencillik' olacak. Sevgilinizle, çocuğunuzla ilgili mevzu, bir noktada bencilliğe, sorumluluk almaya bağlanıyor. Sanki bir taraf kendini fazla düşünüyor gibi. Acaba bu siz olabilir misiniz? Bence orta noktayı bulmaya çalışın ve negatif tepki vermeyin. Siz de bahsettiğim konularla ilgili bir durum yaşıyorsanız ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.

YÜKSELEN BOĞA: Bu dönemde ev ve aile konularıyla ilgileneceksiniz. Taşınmak, eşya almak, tadilat yaptırmak, ev alıp satmak, yer değiştirmek, şehir değiştirmek gibi konular gündemde. Aile bireyleriyle fikir çatışması söz konusu olabilir. Tutulma direkt olarak evinize ve ailenize temas ediyor. Eğer bu temalarla ilgili yaptığınız planlar varsa, beklediğiniz motivasyonu bulacaksınız. Ama bence yine de esnek olun. Koşulların değişebileceği ihtimalini gözardı etmeyin. Tutulma etkisi, bir yeni ay veya dolunay kadar geçici değildir. Bu yüzden örneğin bir eve taşınıyorsanız cebinizden ekstra para çıkması gibi durumları gözardı etmemeniz gerekiyor. Birlikte yaşadığınız kişilerle ortak karar almaya özen göstermenizi, kafanıza göre, bencilce davranmamanızı öneriyorum. Yerinizde olsam bu dönemde evime hangi yeni eşyaları alsam diye biraz internette dolanır, yeni bir duvar boyası rengi seçer, bir masaydı, sandalyeydi; bunun gibi eşyalar bakardım. Bütün bunlar için verimli dönemdesiniz. Ama alışverişi sadece planlayın, sakın gidip hemen satın almayın. Merkür retrodayken satın aldığınız şeyler dayanıksız olur, kırılabilir, bozulabilir; uğraşır durursunuz... Alışveriş için ağustos sonuna kadar beklemenizi öneriyorum. Siz de bahsettiğim konularla ilgili bir durum yaşıyorsanız ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.

YÜKSELEN İKİZLER: Zihinsel enerjisi doğuştan efsanevi olan yükselen ikizler burçları, bu dönemde fikirlerini dobra dobra söyledikleri için dokuz köyden kovulabilirler. Sanki söyledikleriniz birilerinin canını çok yakacak gibi! Kendinizi ifade etmek isterken başkalarının kalbini kırabilirsiniz. Özellikle de kardeşlerinizin, arkadaşlarınızın ve yakın çevrenizin... Bu dönemde kendinizle ilgili, başka kimseyi düşünmeden, son derece kişisel bir karar alabilirsiniz. Bu karar başkalarını rahatsız edebilir. Durumu açıklarken kelimelerinizi düzgün seçin. Sevgilinizle aranızda sorumluluk temalı krizler çıkabilir. Bir taraf ilişkinin sorumluluğunu üstlenmek istemiyor olabilir. Bu konuyu çözmek zorundasınız. Bu tutulma iletişim sektöründe çalışan ikizler burçları için bazı fırsatlar getirebilir. Yazma, konuşma, araştırma, çeviri, oyunculuk, dijital işler gibi meslek dallarıyla uğraşan yükselen ikizler burçları; bir iş görüşmesi, seminer, konferans veya bunun gibi bir durum sebebiyle şehir dışına çıkabilirler. Bahsettiğim konularla ilgili bir durum yaşıyorsanız ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.

YÜKSELEN YENGEÇ: Bu ara para durumunuz sallantıda. Bu dönemde ya düzelecek, ya dibe vuracak. Bir şey alıp satabilir, emekli olabilir, emekli ikramiyenizi alabilir, var olan birikmişinizi x bir şeye harcamaya karar verebilirsiniz. Ya da tam tersi, öyle saçma bir harcama çıkar ki; durduk yere bütün para çarçur olabilir. Zaten Yengeç tutulmasından yeni çıktık ve siz bir süredir eşinizle/sevgilinizle ciddi sorunlar yaşıyorsunuz. Halihazırda böyle bir durum varsa, yaşadığınız sorun para durumunuzu da etkileyebilir. Var olan parayı kimseye danışmadan, direkt kendiniz için veya çocuklarınız için harcamaya karar verebilirsiniz. Kısacası, tutulma cüzdanınıza giren-çıkan paraya gözünü dikmiş durumda. Olumlu açıdan bakarsak, 11 Ağustos'un hemen ardından belki de gelirinizi artırabilecek yeni yollar bulacaksınız. Yerinizde olsam gözümü dört açardım. Bir süredir maddi anlamda sıkıntıda olmanıza yol açan Mars gezegeni 1 aylığına sizi rahat bırakıp 10 Eylül'e kadar başka bir alana geçecek. Bu sırada büyük yüklerden kurtulup rahatlayabilme şansı bulabilirsiniz. Bahsettiğim konularla ilgili bir durum yaşıyorsanız ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.

YÜKSELEN ASLAN: Yükselen aslanları şöyle bir sahneye alalım! Bu tutulmanın spot ışıkları direkt sizin üzerinizde! Deli gibi parladığınız, bütün yaptıklarınızın göz önünde olduğu, son derece dikkat çektiğiniz bir dönemdesiniz. Bu enerjiyi iyi kullanın! Çok önemli değişiklikler kapıda. Yükselen aslanların bu dönemde hayatlarına kuşbakışı bakmalarını; yaşamın bugüne kadar ne getirdiğini ve bundan sonra ne getirmesini istediklerini düşünmelerini öneriyorum. Hangi fırsatları kaçırdınız, hangilerini yakaladınız? Bu dönemde hayatınızı gözden geçirin ve ne yapmak istediğinize karar verin. Tutulma sizi bir ev sahibi yapabilir, iş kurmanıza vesile olabilir, yeni bir iş teklifi almanızı sağlayabilir veya belki uzun zamandır beklediğiniz terfiyi kucaklamanıza vesile olabilir. Şans gezegeni Jüpiter'i kullanarak bu dönemde bir ev veya arsa sahibi olabilirsiniz. Tabii bunun için para gerekiyor değil mi? Neyse ki Neptün'ün de Jüpiter'e güzel bir açısı var. Bir bankaya gittiğinizde istediğiniz krediyi alabileceğinizi veya bir arkadaşınızdan destek isteyebileceğinizi düşünüyorum. Ancak biraz sağlığınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Spor, düzenli uyku, sağlıklı beslenme gibi yaşam kalitenizi artıracak detayları hayatınıza davet edin. Forma girmek isteyenler de 11 Ağustos'ta diyete başlasınlar. Bu dönem ayağınızın takılabileceği tek bir taş var; adı 'bencillik'!.. Sadece kendinizi düşünerek hareket edersiniz, uzun vadede kaybedersiniz. Bahsettiğim konularla ilgili bir durum yaşıyorsanız ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.

YÜKSELEN BAŞAK: Yükselen başaklar pek keyifli bir dönemde değiller. Sanki hayattan aldığınız zevk azaldı. Keyfiniz yok, konuşasınız yok, kimseyle görüşesiniz yok. Doğanız itibarıyla sürekli plan yapıyorsunuz, disiplin ve düzene çok bağlısınız. Acaba bu alışkanlıklarınız, hayatı kaçırmanıza sebep olabilir mi? Tutulma döneminde kabuğunuza çekilip hayatınızı gözden geçirmek, hatta kendinizi eleştirmek isteyeceksiniz. Eleştirin de dozunu kaçırmayın! Biraz rahatlamaya, düşünmeye, oluruna bırakmaya ihtiyacınız var... Geçtiğimiz dönemde çok sıkı çalıştınız ve aşırı yoruldunuz. Yerinizde olsam güzel bir otelde kendime yer ayırtır, güneşin altına yatar ve bol bol dinlenirdim. Bu tutulmanın bir diğer etkisi, sizden saklananları gün yüzüne çıkarması. Öğrendiğinizde çok şaşıracağınız bazı haberler duyabilirsiniz. Tutulmanın ışığı tam olarak göremediğiniz/anlamadığınız bir konunun üzerini aydınlatıp, tüm gerçekleri ve doğruları görmenizi sağlayacak. Yine tutulma sırasında bir arkadaşınızın veya aile bireyinizin sağlık sorunuyla ilgilenebilirsiniz. Bizzat sizin bir tedaviye ihtiyacınız da olabilir. Her tür tıbbi müdahale için ağustos ayı iyi bir zaman. Bir-iki ufak dokunuş tüm hayat tarzınızı iyileştirmenize vesile olabilir. Zaten başaklar genellikle sağlık konularıyla çok yakından ilgilidir ve severler. Bahsettiğim konularla ilgili bir durum yaşıyorsanız ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.

YÜKSELEN TERAZİ: Yükselen teraziler bu dönemde dışarıya çıkıp gezmeye, sosyalleşmeye, büyük gruplara dahil olmaya, yeni insanlarla tanışmaya başlayabilir. Venüs de tam üzerinizde olduğu için güzelleşiyorsunuz, insanları etkiliyorsunuz. Büyük hayaller kuracağınız veya uzun zamandır kurduğunuz hayallerin gerçek olacağı bir dönemdesiniz. Bu dönem karşınıza çıkacak kişiler size hayallerinize ulaşma yolunda destek olabilirler. Özgüveniniz de sağlam! Fırsatları kaçırmayın ve kendinizi kanıtlayın. Tutulma, haritanızda negatif bir yere temas ediyorsa, bu dönemde çok güvendiğiniz kişilerin sizi yarı yolda bıraktığını veya yakın bir arkadaşınızın sizden uzaklaştığını görebilirsiniz. Sevgiliniz veya eşiniz ilişkinizde sorumluluk almak istemeyebilir ve bu aranızdaki ilişkinin gerilmesine sebep olabilir. Bahsettiğim konularla ilgili bir durum yaşıyorsanız ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.

YÜKSELEN AKREP: 2018 yılı boyunca evrenin sunduğu tüm fırsatlardan sonuna kadar yararlanan yükselen akrepler, bu tutulma ile iş hayatlarında ileriye doğru bir adım daha atıyorlar. Terfi beklentisi olan akrepler tutulma civarı güzel haberler alabilirler. Yeni iş teklifleri, toplumda statünüzü yükseltecek gelişmeler kapıda. Bütün bu şanslar ayağınıza serilirken egonuzu yükseltip bencilce tavırlar sergilememeye dikkat etmelisiniz.

YÜKSELEN YAY: Yükselen yaylar kendilerine yeni hedefler belirlemek için çok güzel bir dönemdeler. Yurt dışıyla ilgili planlar yapmak, yeni bir eğitime başlamak, dil öğrenmek gibi alternatifleri düşünebilirsiniz. Belli ki hayatınızda bir değişim istiyorsunuz. Gitme arzunuz tavan yapmış durumda ki zaten yaylar, hayatlarının her döneminde seyahat etmeye bayılırlar. Tutulma sırasında seyahat sevdanız iyiden iyiye artacak. Bu dönemde işi abartıp sevdiklerinizi geride bırakmak pahasına büyük planlar yapmaya başlayabilirsiniz. 2018 yılı boyunca zor günler geçirdiniz ama Aslan ve Yay dost burçlar olduğu için bu tutulma sizi destekliyor. Kasım ayında şans gezegeni Jüpiter yay burcuna geçtiğinde iyice rahatlayacaksınız, hayat su gibi akıp gitmeye başlayacak.

YÜKSELEN OĞLAK: Bu tutulma sırasında ödenecek borçlar kapınızı çalıp gerilmenize, üzülmenize sebep olabilir. Bütçeyle ilgili planlarınız tutmayabilir. Bir iş kurmak istiyor fakat gerekli finansal desteği bulamıyor olabilirsiniz. Ailenizden, eşinizden destek bekliyor; ortak gelirleri yönlendirmeye çalışıyorsunuz. Beklediğiniz para gelmeyebilir ve kendinizi maddi anlamda bir çözümsüzlüğün içine sıkımış halde bulabilirsiniz. Özetle, yükselen oğlakların odak noktası bu ay 'para'. Haritanızda pozitif görünümler varsa, bu para size bir banka kredisiyle veya borç yoluyla gelebilir. Hukuki bir davanız varsa 11 Ağustos'tan sonra görüşmeler/konuşmalar artacak. Bahsettiğim konularla ilgili bir durum yaşıyorsanız ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.

YÜKSELEN KOVA: Bu tutulma evliliğinizi veya ortaklıklarınızı yeniden şekillendirmenize sebep olabilir. Eşinizle yaşadığınız sorunlar gün yüzüne çıkıp sizi bunaltmaya başlayabilir. Konuşurken abartılı cümleler kurmamaya, bencilce hareket etmemeye özen göstermelisiniz. Evliliğinizi kurtaracak yeni çözüm yolları bulmanız gerekiyor. Ortaklı bir iş yapıyorsanız bu anlaşmaları da gözden geçirmeniz gerekebilir. Haritasında olumlu görünümler olan yükselen kova burçları, 11 Ağustos Güneş Tutulması civarında evlenmeye karar verebilirler. Böyle bir durumunuz yoksa, kendinize yeni bir iş ortağı bulabilirsiniz. Sizi temsil edecek biri; avukat, menajer, yayıncı gibi... Bu tür bir iş anlaşması gündeminizdeyse görüşmelerinizi yapmaya devam etmenizi ancak eylül ayına kadar imza atmamanızı öneriyorum; çünkü malumunuz Merkür retrosu var. Bahsettiğim konularla ilgili bir durum yaşıyorsanız ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.

YÜKSELEN BALIK: Yükselen balıklar, Güneş Tutulması sırasında sağlık olarak en çok zorlanacak olan burçlardan biri. Günlük hayatınızda kazalara dikkat edin. Bu ara kendinize ekstra özen göstermeniz gerekiyor. İş arkadaşlarınızla egosal problemler yaşamanız da olası. Fikir çatışmasına, abartıya ve egoya düşmeden bu tutulmayı atlatırsanız kazançlı çıkarsınız. Tutulma zamanında iş yoğunluğunuz her zamankinden daha fazla olabilir, birçok şeyle anda anda ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Bahsettiğim konularla ilgili bir durum yaşıyorsanız ve zor bir süreçten geçtiğinizi düşünüyorsanız, kişisel doğum haritanızı inceletmenizi öneriyorum.

Danışmanlık almak için bana yazabilir veya web sitemi ziyaret edebilirsiniz:

instagram.com/gulumdagli

YouTube kanalım

Facebook.com/gulumdagliastroloji