Editörün Seçtikleri Hafta sonu keyif rehberi

Hafta sonu keyif rehberi

23.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hafta sonu keyif rehberi

Hafta sonu keyif rehberi


Hazırlayan: HİCRAN DURAN


       Çikolatalı gözleme
       Ortaköy, güzel havalarda vazgeçilmez uğrak yerlerinden biri. Burada pazar günleri kurulan Entel Pazarı’nda gezinti yapıp, temiz hava alırken hem de evde hazırlanmış yiyecekleri tadabilirsiniz. Nadiye Hanım’ın çikolatalı gözlemesini denemeyi unutmayın. Gözlemeler,750 bin liradan satılıyor.
       Adres: Entel Pazarı, Ortaköy

       Aman maçları kaçırmayın
       Milli takımımız tarihinde ilk kez EURO 2000’de çeyrek finale çıktı. Temennimiz üç maç daha kazanması! Zekeriyaköy Divan Pub, futbol severleri unutmamış. Barkovizyondan izlenen maçların heyecanına özel olarak hazırlanan maç mönüleri eklenmiş. Deneyin.
       Adres: Zekeriyaköy Divan Tesisleri
       Tel: (0212) 202 61 14

       Boğaz’da Trabzon pidesi
       Boğaz manzarası izlerken, Trabzon pidesi ve Akçaabat köftesi yemeye ne dersiniz? Beylerbeyi’nde Kar-Pi’de günün her saatinde peynirli, kıymalı pide ve Hamsiköy sütlacı ile kendinize bir ziyafet çekebilirsiniz. Peynirli pidenin fiyatı
       1 milyon 600 bin lira.
       Adres: İskele Cad.
       Arabacılar Sok. No: 22, Beylerbeyi
       Tel: (0216) 422 44 44

       Tarihi parkta kahvaltı
       Sabah yürüyüşünü yemyeşil Yıldız Parkı’nda yaptıktan sonra, Malta Köşkü’nde dinlenip, harika bir kahvaltı yapabilirsiniz. Dev çam ağaçlarının ortasında, tarihi köşkte yapabileceğiniz açık büfe kahvaltının fiyatı 5 milyon 500 bin lira.
       Adres: Yıldız Parkı, Beşiktaş
       Tel: (0212) 258 94 93

       Sokak arasında sürpriz mekân
       Binaların arasına sıkışmış ama size soluk aldıracak şirin bir mekân görürseniz uğramaz mısınız? Kafe Kare böyle bir yer. Burada, tüm kahve çeşitlerini bulabilirsiniz. İşletmecisi Banu Baykara’nın evde hazırladığı yemeklerden de tadabilirsiniz.
       Adres: Kazım Özalp Cad. Hamiyet Yüceses Sok.
       No: 19/1, Şaşkınbakkal
       Tel: (0216) 350 46 65

       Canlı müzik taze balık
       Adaların eşsiz manzarasını izlerken, canlı müzik eşliğinde içkinizi yudumlayıp, haftanın yorgunluğunu Dragos Lyra’da atabilirsiniz. Gürültüden uzak dinlendirici bir akşam geçirirken yemek yemek isterseniz, balık tabağını öneriyoruz. Fiyatı 4 milyon 500 bin lira.
       Adres: Orhangazi Sok. Mutlu Sok. No: 63, Dragos
       Tel: (0216) 442 16 60

Yazarlar