Sağlık Hamilelikte Kaburga Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Hamilelikte Kaburga Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

29.07.2021 - 01:13 | Son Güncellenme:

Hamilelik döneminde vücutta çeşitli ağrılar görülebilmektedir. Kaburga ağrıları da bunlardan bir tanesidir. Bu ağrıların nedeni merak konusu olmaktadır. Hamilelikte kaburga ağrısı neden olur, nasıl geçer? Hamilelikte kaburga ağrısı için hangi doktora gidilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Hamilelikte Kaburga Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer

Hamilelikte kaburga bölgesinde ağrı olması kişilerin hamilelik dönemini zorlu geçirmesine neden olmaktadır. Özellikle hamileliğin son 3 ayında bu ağrılar görülebilmektedir. Rahim genişlediği için bu dönemde göğüs kafesi de genişlemektedir. Bu durum hamileliğin normal bir şekilde ilerlediğini gösteren bir durumdur.

Haberin Devamı

 Hamilelikte Kaburga Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

 Hamilelikte kaburga ağrısı oluşumunun pek çok nedeni olabilmektedir. Bunlar:

Rahim giderek büyüdüğü için kaburga bölgesinde de genişleme meydana getirmektedir. Bu durum baskının artmasına sebep olmaktadır.

Hamilelik döneminde kişiler kilo alıp göğüsleri büyüdüğü için de kaburga ağrıları görülebilmektedir.

Hamilelik döneminde kas ve hormonlarda meydana gelen değişimler de kaburga ağrılarına sebep olabilmektedir.

Hamilelikte kaburga ağrısı çeken kişilerin öncelikle duruşlarına dikkat etmeleri son derece önemlidir. Oturur pozisyonda iken kişilerin kaburga bölgesinde meydana gelen ağrılarda artış olabilmektedir. Bunun nedeni ise otururken rahim bölgesine baskının artmasıdır. Kaburga ağrılarında kolların yükseğe kaldırılması ağrıların hafiflemesine neden olacaktır. 

Haberin Devamı

 Hamilelikte Kaburga Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

 Hamilelik döneminde meydana gelen kaburga ağrılar sebebi ile anne adayları zor zamanlar geçirebilmektedir. Bu durumda doktora gitmek istemektedirler. Ancak bu durum hamilelikte olan normal bir durumdur. Ağrıların artması halinde bir dahiliye doktoruna gidilebilir.

Yazarlar